Γέροντας Παΐσιος - ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ « Ο Τούρκος πριν χτυπήσει στο ΑΙΓΑΙΟ θα προκαλέσει κρίση στα Δυτ. Βαλκάνια»

Τον έχουν στριμώξει οι δυτικοί για τα καλά και τελείωσαν τα παζάρια με τον ανατολίτη γείτονα. Μέχρις εδώ του είπαν είναι τα όρια, αλλά αυτός το βιολί του… Η στρατηγική του αποπροσανατολισμού τώρα είναι η μόνη επιλογή του σουλτάνου. Θα ταράξει λοιπόν με εξελίξεις τα Βαλκάνια για να αποφύγει τις κυρώσεις που του ετοιμάζουν οι πρώην σύμμαχοι του.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Η τουρκία είναι έτοιμη να ρίξει λάδι στην φωτιά που άναψε στην γεωπολιτική κόντρα μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας στα δυτικά Βαλκάνια και όποιον πάρει ο Χάρος.

Αυτή είναι η μοναδική επιλογή – διέξοδος της στο bullying που της κάνουν τις τελευταίες ώρες οι ΗΠΑ.

«Ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου, Τσαρλς Σάμερς, προειδοποίησε την Παρασκευή ότι η Τουρκία κινδυνεύει με «σοβαρές συνέπειες», εάν προχωρήσει, όπως έχει προγραμματίσει, στην αγορά των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400» https://www.iefimerida.gr/news/484099/pentagono-apeilei-agkyra-tha-ehete-sovares-synepeies-parete-toys-s-400?fbclid=IwAR0E1mvV9OLVw0T1kLdpY0o1OZMNZ

Τα ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα S-400 τον Οκτώβρη και η εκπαίδευση των τούρκων σε αυτά ξεκινά τέλος άνοιξης, γεγονός που επιτείνει την αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι στην ευρύτερη περιοχή μας.

«Αλλά και ως προς το εξαιρετικά επίκαιρο ζήτημα των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας αναφέρει ότι η αγορά του συγκεκριμένου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας δεν είναι θέμα επιλογής, αλλά ένα θέμα αναγκαιότητας για την Τουρκία, με την εγκατάστασή του να ξεκινά από τον Οκτώβρη ενώ έχει ξεκινήσει και η διαδικασία έρευνας και μελέτης για την τοποθεσία εγκατάστασής τους.» http://www.onalert.gr/stories/s-400-stin-tourkia-ton-oktwmbri-i-egkatastasi-twn-rwsikwn-puraylwn-eipe-o-akar/77403

Το ΑΙΓΑΙΟ μαζί με την Κύπρο δεν είναι στην άμεση προτεραιότητα του τούρκου αυτή την στιγμή (μόνο με λεκτικούς εκβιασμούς και παραβιάσεις ασχολείται) διότι περιμένει να δει πως θα ωριμάσει η συμμαχία Ισραήλ- Ελλάδος – Κύπρου και αν αυτή θα μπορέσει να είναι ισχυρή ή εικονική σύμφωνα με τα δημοσιεύματα;

«To ισραηλινό ναυτικό θα προστατέψει τον αγωγό φυσικού αερίου από το Ισραήλ προς την Ευρώπη, ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ειδικότερα, με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter, o κ. Νετανιάχου τόνισε πως «σε μερικές ημέρες, οι ηγέτες της Κύπρου και της Ελλάδας θα έλθουν εδώ, μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Πομπέο, προκειμένου να προχωρήσουμε με τον αγωγό αερίου από το Ισραήλ προς την Ευρώπη μέσω αυτών των χωρών.

“Το ναυτικό θα προστατέψει επίσης αυτό τον αγωγό”.

Ο υποθαλάσσιος αγωγός EastMed είναι μια ιδέα του Μπέντζαμιν Νετανιάχου και πάνω σε αυτόν οικοδομήθηκε πριν σχεδόν μια δεκαετία η συμμαχία Ελλάδας – Ισραήλ.»

https://www.tribune.gr/world/news/article/559097/minyma-netaniachoy-ston-erntogan-to-israilino-naytiko-tha-prostatepsei-ton-eastmed.html

Αλλά και το ενδεχόμενο να αποσταθεροποιηθεί το εσωτερικό της Ελλάδος ( οικονομικοί- κοινωνικοί λόγοι- προσφυγικό) θα ήταν πολύ αρεστό στις επιδιώξεις της Άγκυρας, ώστε να φανεί στα μάτια των ξένων ότι αυτή μόνο είναι μια χώρα σταθερότητας.

Ποιος είναι λοιπόν καλός γνώριμος του σουλτάνου στα Βαλκάνια;

Ποιος δέχτηκε στο παρελθόν ή και τώρα τις πλούσιες χρηματοδοτικές ροές της Άγκυρας ;

Ποιος προσβλέπει στον ηγέτη εκείνο που με δηλώσεις κατά κόρον υπερασπίζεται τα δίκαια του ισλάμ ;

Το μουσουλμανικό αλβανικό στοιχείο που βρίσκεται σε διασπορά στις χώρες των δυτικών Βαλκανίων, βλ. Κόσοβο- Σκόπια – Αλβανία στα χέρια ενός επιδέξιου μπορεί να γίνει θρυαλλίδα επώδυνων εξελίξεων στην περιοχή αυτή;

Αυτό το γεγονός θα δώσει χρόνο στον σουλτάνο να δει πως θα διαχειριστεί τις απαιτήσεις του στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Το βασικότερο είναι όμως ότι το γεγονός αυτό θα επιδεινώσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις Ρωσίας- ΗΠΑ στα Βαλκάνια.

Αυτό όμως δεν απασχολεί καθόλου τον Ερντογάν, καθότι θα σταματήσουν να ασχολούνται μαζί του.

Δεν γνωρίζει όμως την συνέχεια για αυτόν…προσωρινά ναι, αλλά μετά η τουρκία που ήδη την διαλύουν ευγενικά, θα βρεθεί σε δύσκολη φάση αφού μας εμπλέξει στο ΑΙΓΑΙΟ και στην Κύπρο.

Βιώνουμε ήδη μέρες πολεμικές καθότι διεξάγεται ένας άτυπος πόλεμος – υβριδικό τον λένε , στην περιοχή μας.

Διαβάζεις επικαιρότητα και ανατριχιάζεις, διότι είναι σαν να διαβάζεις τις προρρήσεις των ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ μας.

Οι ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ μας δόθηκαν δωρεά και για αυτό με αγάπη και σοβαρότητα πρέπει να τις διαχειριστούμε για το καλό όλων μας.

Κυκλοφόρησαν- διαδόθηκαν- χλευάστηκαν- λοιδορήθηκαν αλλά προβλημάτισαν αυτές οι προρρήσεις.

Ακόμα και οι χλευαστές των προφητειών – προρρήσεων αυτών διάβασαν , άκουσαν, γέλασαν αλλά τουλάχιστον είναι προετοιμασμένοι για να μην πάθουν ΣΟΚ σε καμιά προκυμαία της Σμύρνης.

Οι προρρήσεις των ΑΓΙΩΝ μας θα παίξουν το επόμενο διάστημα τον πλέον καταλυτικό ρόλο στην κοινωνική συμπεριφορά του νεοέλληνα που θα μεταλλαχθεί στο αρχέτυπο ΤΟΥ μόλις σε λίγα 24 ώρα, αρχής γενομένης με τις πρώτες συγκλονιστικές ανατροπές που θα επισυμβούν.
Τότε θα είναι που θα ξεδιπλωθούν και θα ερμηνευθούν σε όλες τις διαστάσεις οι προρρήσεις των ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ.

Κάπου το 1995- 1996 είχαμε μαύρα μεσάνυχτα με αυτά που διαβάζαμε μέσω των λεγομένων του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ.

Ανασήκωναν κάποιοι τις πλάτες βυθισμένοι στην τρυφηλή εικονική ευμάρεια της αχαλίνωτης μεταπολίτευσης που επένδυε σε κορόιδα.

Σήμερα αυτά τα κορόιδα , δηλ. εμείς, με μια απλή επισκόπηση των γεγονότων αναρωτιόμαστε αν αυτός ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ που τα έλεγε , είχε μεταφερθεί από τότε στις μέρες μας και ζούσε τα δραματικά γεγονότα πολλών τραγωδιών που θα παιχτούν στον πλανήτη μας.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
http://www.freepen.gr/2019/03/blog-post_540.html?fbclid=IwAR0ps_ryddcvsHE8wIOK5L17boPGXS4PU6OzzYwdFA7RGMRNQIJVHWjeJoc

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here