Πανοσιολογιώτατε και Άγιε Αρχιμανδρίτα, Αθανάσιε Μισσέ,

Σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή με τις πιο εγκάρδιες ευχές μου, για να σας εκφράσω τις ολόθερμες ευχαριστίες μου στο πρόσωπο σας για όσα έχετε προσφέρει διαχρονικά σε μένα προσωπικά, στον λαό μου αλλά και οπουδήποτε αλλού σας ζητηθεί.

Εκτός της προσωπικής μας επικοινωνίας κατά καιρούς, ενημερώνομαι τακτικά για την δράση σας μέσω των ηλεκτρονικών ιστοσελίδων και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και κάθε φορά σας θαυμάζω για τον ζήλο, την τόλμη, το θάρρος και την δυναμικότητα σας. Φυσικά έχω και αδιάψευστο μάρτυρα, αυτήκοο και αυτόπτη, τον γιο μου, ο οποίος έχει ευεργετηθεί από σας επανειλημμένα.

Οι Ρομά ανά την Ελλάδα και ειδικά της Ρόδου έχουν να διηγηθούν πολλά για σας αλλά και για το ενδιαφέρον και τις πνευματικές συμβουλές σας προς αυτούς.

Είστε πραγματικά χριστιανός και δεν κοιτάτε χρώμα, φυλή, θρησκεία και άλλες κοινωνικές διακρίσεις, αλλά πρωτίστως σε όλους βλέπετε εικόνα Θεού.  Κινείστε το ίδιο άνετα τόσο στα σαλόνια, όσο και στους μαχαλάδες μας, τους οποίους οι καθώς πρέπει αποστρέφονται.

Ο λαός μας έχει μακραίωνη ιστορία και κάποια μυθεύματα για μας γνωρίζετε ότι είναι θρύλοι που συντηρούν κάποιοι χωρίς να γνωρίζουν.

Γι’ αυτό το λόγο χαίρομαι και επικροτώ τις κινήσεις σας και θαυμάζω την προσωπικότητά σας. Είστε πραγματικός εργάτης του Λόγου του Θεού και αυτός είναι ο λόγος που σας ξεχώρισα εξ αρχής και δια παντός.

Κλείνοντας την παρούσα ευχετήρια επιστολή, εύχομαι ο Άγιος Θεός, στον οποίο δώσατε εξ ολοκλήρου την ύπαρξή σας να σας ενισχύει, γιατί ο Λαός μου και η κοινωνία της Ρόδου και όχι μόνο σας έχει ανάγκη καθώς από τούδε θα είστε ο πνευματικός καθοδηγητής μου και επίτιμο στέλεχος των Ρομά. Το νέο έτος να είναι πιο καρποφόρο για όλους μας και ο Χριστός μας που γεννήθηκε στην Βηθλεέμ και βαπτίστηκε στον Ιορδάνη ποταμό να δίνει χαρά και αγαλλίαση στις ψυχές μας.

Μετά τιμής και σεβασμού,

Ο βασιλεύς των Ρομά,

Βασίλειος Στηροκλέας

Οι Ρομά ανά την Ελλάδα εκφράζουν της ευγνωμοσύνη τους σε έναν άξιο Ιερέα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here