Μακαρόν με σοκολάτα! Μια συνταγή για υπέροχα Μακαρόν…. Τα μικρά γαλλικά μπισκότα που όταν τα δοκιμάσετε πρώτη φορά θέλετε να δοκιμάσετε όλο και περισσότερα με διαφορετικές γεύσεις και διαφορετικές γεμίσεις ganache.

Μια συνταγή για υπέροχα Μακαρόνς, σχετικά γρήγορα στη παρασκευή τους, θεϊκά στη γεύση τους, ιδανικά για το τραπέζι σας ή για να τα προσφέρετε ως δώρο.

Υλικά συνταγής
Για τη ζύμη Μακαρόν:

1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

1/2 φλ. τσαγιού πολτοποιημένη σε σκόνη αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη

3 κ.σ. κακάο σε σκόνη

2 ασπράδια μεγάλων αυγών

5 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για τη σοκολατένια γέμιση:
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

110 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια

2 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε με χαρτί ψησίματος 2 ταψιά. Φροντίστε να έχετε έτοιμη μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ή ένα κορνέ με ακροφύσιο 2 εκ. περίπου.

Βάζετε σε μπλέντερ την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και τα χτυπάτε πολύ καλά ώστε να έχετε ένα αλεσμένο σε σκόνη μείγμα χωρίς μεγαλύτερα κομματάκια.

Σε ένα μπολ βάζετε τα ασπράδια των αυγών και τα χτυπάτε για 2 λ περίπου, προσθέτοντας σταδιακά τη κρυσταλλική ζάχαρη, μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα που να στέκεται.

Αφήνετε το μίξερ.

Προσθέτετε στη μαρέγκα το μείγμα αμυγδαλόψιχας σταδιακά, σε δύο παρτίδες, ανακατεύοντας με λαστιχένια σπάτουλα, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και έχετε μια αφράτη σοκολατένιο μείγμα.

Ρίχνετε ποσότητα μείγματος μέσα στη σακούλα ζαχαροπλαστικής. Κάνετε μικρά μπισκοτάκια πάνω στη λαδόκολα, στρώνοντας μείγμα, με κυκλικές κινήσεις διαμέτρου 3 εκ. [1 κ.σ. περίπου] αφήνοντας διάστημα 3 εκ. μεταξύ τους.

Όταν γεμίσετε το ταψί το χτυπάτε απαλά στο πάγκο εργασίας σας για να ισιώσουν τα μακαρόν και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-17 λ [ανάλογα με το φούρνο σας] μέχρι να ροδίσουν.

Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε να κρυώσουν εντελών και μετά τα αφαιρείτε από το ταψί.

Για τη γέμιση σοκολάτας: Ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρολίτσα. Όταν αρχίζει να κοχλάζει την αφαιρείτε από τη φωτιά και προσθέτετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα.

Την αφήνετε 1 λ να “σταθεί” και μετά ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα.

Προσθέτετε και το βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Αφήστε τη στην άκρη να κρυώσει εντελώς ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Μόλις κρυώσει καλά απλώνετε μια ποσότητα πάνω στο ένα μακρόν, το σκεπάζετε με δεύτερο και το πιέζετε ελαφρώς ώστε να “κολλήσει”. Τα αφήνετε για 8-10 ώρες να σταθεροποιηθούν μέχρι να τα σερβίρετε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here