Περί Askitikon.eu

Σχετικά με το www.askitikon.eu

Καλωσορίσατε στην Ορθόδοξη διαδικτυακή πύλη του www.askitikon.eu

Αγαπητοί επισκέπτες μας,

Η πύλη αυτή αποτελεί ένα κόμβο, ανιδιοτελώς, πολλαπλών σκοπών, πληροφόρησης, διασύνδεσης, επικοινωνίας, που σχετίζονται με τα Εκκλησιαστικά δρώμενα αλλά και με ποικίλες θεματικές ενότητες έτσι ώστε ο επισκέπτης να έχει πλήρη ενημερωτική κάλυψη καθημερινά για όλους τους τύπους των ειδήσεων.

Προσθέτουμε νέες ψηφιακές υπηρεσίες στους επισκέπτες μας και αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ως προς την χρηστική ενημέρωση και επικοινωνία.

Οι Διαδικτυακοί Σταθμοί Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης που βρίσκονται με συνέπεια κοντά σας. Οι Σταθμοί μας καλύπτουν μεγάλο φάσμα Ακολουθιών, Ομιλιών, Παραδοσιακών Τραγουδιών και ότι άπτεται και ενδιαφέρει κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό ακροατή απανταχού της Γης.

Ζούμε σε μια εποχή σύγχρονων μέσων και συγκεχυμένων σκοπών. Σκοπός δεν είναι η πρωτιά ούτε το κέρδος, αλλά ο στόχος μας θα έχει να κάνει την διαφορά, με το ποικίλο ποιοτικό του άκουσμα. Οι εκπομπές και οι αναμεταδόσεις από άλλους Ορθόδοξους Σταθμούς ποικίλουν και οι συνεργάτες μας δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για ένα αξιοπρεπέστατο αποτέλεσμα!

Σε αυτή την εποχή, σε αυτούς τους καιρούς, ο ρόλος του εκκλησιαστικού ραδιοφώνου και της τηλεόρασης έρχεται να αγκαλιάσει και να παρηγορήσει, με τις ακολουθίες, τους πνευματικούς λόγους και την ευχάριστη παραδοσιακή μουσική, όλους τους ανθρώπους, και να μεταδώσει το μήνυμα του Ευαγγελίου.

Το ραδιόφωνο και η τηλεόραση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει το Ναό, τον Πνευματικό, τον Διδάσκαλο, τον ποιμένα της Εκκλησίας.

Ευχόμαστε να προτιμάτε ακούγοντας το Ορθόδοξο Ραδιόφωνο – Radio Askitikon και βλέποντας την Ορθόδοξη Τηλεόραση – TV Askitikon και να προσεύχεστε και για εμάς! (Μέσω κομπιούτερ ή κινητού ή τάμπλετ – pc or mobile or tablet).

Η ανανεωμένη διαδικτυακή πύλη μας, είναι στις επάλξεις από το 2008, με εκατομμύρια επισκέπτες, με ιδρυτή τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιο Μισσό.

Η Ορθή ενημέρωση σας και ο τρόπος επικοινωνίας, αποτελεί για εμάς καθήκον, δίνουμε προτεραιότητα και τη θεωρούμε αυτή την πύλη μια διαφορετική, χρήσιμη και άμεση λύση πανταχόθεν πρόσβασης απ’ όλες της ηλικίες, προσεγγίζοντας ότι θέμα άπτεται και ενδιαφέρει την πίστη μας, τον τόπο μας και την πατρίδα μας.

Σας ευχαριστούμε!

Βιογραφικό Ιδρυτή

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου κ.Αθανάσιος (κατά κόσμον Λεωνίδας Μισσός του Φιλήμονα και της Αναστασίας) Συμαϊκής καταγωγής, εγεννήθη εις τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το 1972.

Εμαθήτευσε στο «Πανορμίτειο Γυμνάσιο Σύμης» και στο «Διακομιχάλειο Λύκειο Σύμης». Τυγχάνει πτυχιούχος της Πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης της Αγγλίας και της Διοίκησης Επιχειρήσεων του Novisad της Σερβίας.

Υπηρέτησε εις την Γραμματεία της Ιεράς Μονής Πανορμίτου Σύμης, επί 10 συναπτά έτη, από το 1991 έως το 2001, όπως επίσης και ως Προϊστάμενος της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ιεράς Μονής, από το 1997 έως το 2001. Εις την άνωθι Ιερά Μονή χειροθετήθηκε ως Δόκιμος Μοναχός.

Με την Σεπτήν απόφαση της Α. Θ. Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, εχειροτονήθη Διάκονος στις 21/11/2003, στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικόν Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου Ρόδου, υπό του Μακαριστού Μητροπολίτου Ρόδου κυρού Αποστόλου και Πρεσβύτερος στις 25/11/2003 με εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ.κ. Μελίτωνος, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης του Δημοτικού Διαμερίσματος Καλαβάρδα του Δήμου Καμείρου Ρόδου.

Χειροθετήθηκε με το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη και του Πνευματικού, στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Ιξιάς Ρόδου, από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Ρόδου κυρό Απόστολο, όπου και υπηρέτησεν την Ιεράν Μονή επί διετίαν και με εντολή του Πατρός και Ποιμενάρχου του, Ηγουμένευε στην Ιεράν Μονή Παναγίας Σκιαδενής, όπως και εν πρώτοις υπηρέτησεν δια 1 (ένα) χρόνο στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου του Δημ. Διαμ. Βατίου, του Δήμου Νοτίας Ρόδου. Στις 12/2/2005 έλαβε προσωρινό διορισμό, από τον Μητροπολίτην Ρόδου κ.κ. Κύριλλον, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου (1)*, του Δ.Δ. Κρητηνίας του Δήμου Αταβύρου Ρόδου, όπου υπηρέτησε αόκνος έως και την 8/2/2010. Τοποθετήθηκε στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής (ανήκων στον Δήμο Ρόδου), Ιαλυσού – Ρόδου έως και 20-6-2016 (2)*. Από 21-6-2016 έλαβε εκ νέου διορισμό εις τον Ενοριακόν Ναόν Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ιξιάς Ρόδου. (3)* Από 23-11-2016 έλαβε απόσπαση στον Ιερόν Ναόν Αγίου Τρύφωνος του Κέντρου Αποθεραπείας Φυσικής & Κοινωνικής Αποκατάστασης Ατόμων με Αναπηρία Ρόδου (Κ.Α.Φ.Κ.Α) (4)*

Έχει λάβει πολλές ευεργετήριες επιστολές, οφίκια και εκπροσωπήσεις εν Ελλάδι, εξ Ορθοδόξων Μητροπόλεων της Ελλάδος και του Εξωτερικού.

Μέλος του Ι.Σ.Κ.Ε. ( Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος) από τη 13η Μαρτίου 2017.

Εδίδαξε σε διάφορα Σχολεία. Γνώστης τριών ξένων γλωσσών. Έλαβε μέρος και πρωτοστάτησε εις πλείστας εκκλησιαστικάς αποστολάς εις έτερα Πατριαρχεία και ειδικότερα στην Σερβία, Αφρική και Παλαιστίνη.

Ετιμήθη δια το μεγάλο, άοκνο και ανιδιοτελές Ιεραποστολικό του έργο τόσο από την Εκκλησία όσο και την Πολιτεία κατά τόπους.

Οι μεγάλοι συμπαραστάτες και ευεργέτες του ήταν ο Πνευματικός του, Μακαριστός Μητροπολίτης Ρόδου κυρός Απόστολος, ήταν και παραμένουν, Ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας κ.κ. Μελίτων εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Ο Μητροπολίτης Μιλήτου κ.κ. Απόστολος, Ηγούμενος της Σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, ευρισκομένη εις Βασιλικά Χαλκιδικής, Ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ.κ. Αθανάσιος εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Ο Μητροπολίτης Πέργης κ.κ. Ευάγγελος εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος του Πατριαρχείου Σερβίας κ.κ. Παχώμιος, Ο Μακαριστός Πατριάρχης Αλεξανδρείας κυρός Παρθένιος, Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Σισανίου & Σιατίστης κυρός Αντώνιος, Ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ.κ. Αμφιλόχιος, Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Βελικίας του Πατριαρχείου Βουλγαρίας κ.κ. Σιώνιος και ο Άρχοντας της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Αθανάσιος Στάμος του Πέτρου και της Παρασκευής, του οποίου φέρει και το όνομα είς Τιμήν και Δόξαν του εν Τριάδι Θεού δια πρεσβειών του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου, καθώς επίσης και έτεροι τινές!

Διοίκηση Askitikon.eu

Μη Κερδοσκοπική Ορθόδοξη Ιστοσελίδας www.askitikon.eu
Ιδρυτής – Αρχιμανδρίτης, Αθανάσιος Μισσός – Ρόδος
Ιδιοκτήτης – Διευθύντρια – Ειρήνη Μισσού – Ρόδος
Υποδιευθυντής – Επιμέλεια Ύλης – Κωνσταντίνος Φούντης – Αττική

Ημερομηνία Ιδρύσεως 30/4/2008

Πλειάδα εγκρίτων Αρχιερέων, Ιερέων, Μοναχών, Θεολόγων, Συγγραφέων, Δημοσιογράφων, Φοιτητών, Μαθητών, Αρθρογράφων, Τεχνικών – Αφιλοκερδώς – Ορθοδόξων Χριστιανών