Η μυστική στοά διαφυγής κάτω από τη Βουλή: Δεν είναι μύθος αλλά πραγματικότητα

Κάτω από την Αθήνα υπάρχει ένας ολόκληρος παράλληλος κόσμος με υπόγειες στοές, αρχαία υδραγωγεία, καταφύγια, κατακόμβες και σπήλαια με κάποια από αυτά να περνάνε ακόμα και κάτω από το κέντρο της πόλης.

Το κτίριο της Βουλής διαθέτει επίσης υπόγεια στοά διαφυγής, η οποία οι φήμες λένε ότι έχει αρκετές εξόδους με την μία εκ των οποίων να καταλήγει στο Προεδρικό Μέγαρο και ότι ήταν μέσο διαφυγής για τη βασίλισσα Αμαλία.

Αν και είναι δύσκολο κάποιος να ξεχωρίσει τις φήμες από την αλήθεια λόγο του ότι η στοά είναι ενεργή και κανένας δεν μπορεί να δώσει πληροφορίες από πρώτο χέρι θεωρείται αδύνατο οι Βαυαροί να μην έφτιαξαν έξοδο διαφυγής όταν κατασκεύασαν το κτίριο.

Τα παλιά ανάκτορα, που αποτελούν σήμερα την Βουλή, σχεδιάστηκαν από τον Βαυαρό αρχιτέκτονα της Βασιλικής Αυλής της Βαυαρίας Φρειδερίκο φον Γκέρτνερ το 1836 και χρησιμοποιήθηκαν πρώτα από τον Βασιλιά της Ελλάδος Όθωνα και στη συνέχεια από τον Βασιλιά των Ελλήνων Γεώργιο τον Α΄ μέχρι το 1910.

Μάλιστα ο Παναγιώτης Δευτεραίος, (Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ και Σπηλαιολόγος ΕΣΕ,) υπεύθυνος του blog «Αστική Σπηλαιολογία», με εμπειρία χρόνων στην εξερεύνηση της υπόγειας Αθήνας δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στην Lifo το 2017:

«Εδώ υπάρχει η γνωστή ιστορία για την στοά διαφυγής, η οποία είναι αληθινή. Παρόλο που δεν την ξέρω από πρώτο χέρι, και δεν ξέρω και αν θα καταφέρω ποτέ να μπω εκεί, η στοά διαφυγής της Βουλής είμαι βέβαιος ότι είναι υπαρκτή, γιατί υπάρχει σχέδιο που δείχνει δύο εξόδους της στο προαύλιο του Προεδρικού μεγάρου.

Η στοά που περνάει κάτω από τον Εθνικό κήπο είναι ενεργή στοά, γι’ αυτό δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να δώσει πληροφορίες γι’ αυτή από πρώτο χέρι. Μιλάμε για τη Βουλή και το Προεδρικό μέγαρο».

Επιπλέον μερικά μέτρα από την βουλή, στον Εθνικό κήπο, υπάρχουν αν και ελάχιστοι γνωρίζουν υπόγεια κρατητήρια τα οποία κατασκευάστηκαν στα μέσα του 1830.

Σχόλιο – ethnegersis.blogspot.com

Εγώ λέω να την βρούνε πού είναι η έξοδος διαφυγής γιατί μπορεί να τους χρειαστεί….

Πού ξέρεις;

Πηγή:  http://koukfamily.blogspot.com/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here