Σήμερα η εκκλησία μας με μεγάλη μεγαλοπρέπεια εορτάζει την μνήμη του εκατόνταρχου Λογγίνου. Ο Άγιος Λογγίνος ο εκατόνταρχος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ζωή του Κυρίου και συγκεκριμένα στο μαρτύριο Του.

Η θέση του στο στράτευμα του ρωμαϊκού στρατού ήταν αυτή που τον καθιστούσε υπεύθυνο για την τάξη και την σωστή λειτουργία του επώδυνου μαρτυρίου εκείνη την εποχή.

Θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε ως έναν <<αγαθό>> γίγαντα.

Μαρτυρίες μας λένε ότι ύστερα από την σταύρωση του Κυρίου και μετέπειτα από τον μεγάλο σεισμό που επικράτησε στην ευρύτερη περιοχή ο Άγιος Λογγίνος καταλάβε ότι αυτός που σταυρώσανε δεν ήταν απλώς ένας άνθρωπος, δεν είχε πράξει κάποιο έγκλημα αλλά ήταν αυτός που ήρθε στην γη για να σώσει τον άνθρωπο από το σκότος και την αμαρτία!

Έτσι και μετανόησε και ζήτησε έλεος.

Η ζωή του Αγίου ύστερα από αυτό το θαυμαστό γεγονός άλλαξε ριζικά Ο <<αγαθός>> γίγαντας άλλαξε τελείως στροφή στην ζωή του και στράφηκε στην αφιέρωση στον Θεό.

Μαρτυρίες μας λένε ότι ο Λογγίνος αφού παραιτήθηκε από το στράτευμα και παρέδωσε το αξίωμα του κατέφυγε στο πατρικό του με άλλους δύο στρατιώτες και αφιερώθηκε στον <<άγνωστο>> τότε αλλά για πολλούς άλλους γνωστό Θεό!

Η πρωσοπικότητα και η στάση του Αγίου Λογγίνου τόσο στην ζωή του Κυρίου όσο και στην ρωμαϊκή αυτοκρατορία έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι ένα θεϊκό <<τράνταγμα>> στην ζωή μας αρκεί για την αληθινή μεταστροφή στην αξία και την κατανόηση του νοήματος της ζωής.

Νικόλαος Μαρούδας

Πνευματικό τέκνο του Γέροντος Αθανασίου Μισσού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here