Στις 30 Νοεμβρίου η Αγία και Μεγάλη μας εκκλησία εορτάζει τον πρωτόκλητο Ανδρέα , προστάτη και πολιούχο της των Πατρέων εκκλησία. Σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, ήταν ο πρώτος που κλήθηκε από τον Χριστό να γίνει Απόστολος, γι’αυτό και στην ορθόδοξη παράδοση συχνά αποκαλείται «Πρωτόκλητος».

Ο Άγιος Ανδρέας αποτελεί έναν από τους 12 μαθητές του Κυρίου και είναι κατά σάρκα αδελφός του Αποστόλου Πέτρου.

Επαγγέλλεται ως ψαράς και στην πορεία της ζωής του αφιερώνεται αποκλειστικά στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Μετά τον θάνατο και την ανάσταση του Θεανθρώπου, ο Άγιος Ανδρέας συνεχίζει να μεταλαμπαδεύει από άκρη σε άκρη της γης την αλήθεια και το φως που ονομάζεται Ιησούς Χριστός.

Ο λόγος του καρποφορεί στην Αχαΐα μέχρι και τον θάνατο του. Υπήρξε σπουδαία προσωπικότητα και συγκεκριμένα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ορθόδοξη πίστη μας. Ο λεονταρισμός καθώς και η αγάπη του για τον κύριο δεν τον άφησε να πτοηθεί και να εγκαταλείψει το έργο του.

Παρέμεινε πιστός ακόμη και στις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει. Πιστός στις αρχές που του παρέδωσε ως παρακαταθήκη ο Υιός του Θεού. Γι’ αυτό και ο Θεός μετά θάνατον τον αξίωσε και τον στεφάνωσε δίνοντας του τον υπέρμετρο βαθμό της αγιοσύνης.

ΑΓΙΕ ΑΝΔΡΕΑ ΠΡΩΤΌΚΛΗΤΕ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΟΥΧΕ ΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΈΩΝ ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΦΥΛΑΤΕ ΗΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥΣ

Nικόλαος Mαρούδας

Πνευματικό τέκνο του πατρός Αθανασίου Μισσού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here