Ευχές και επευλογίες επί τη προκείμενη εορτή των Χριστουγέννων

Στο πέρας της Κυριακάτικης Θ. Λειτουργίας, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιος Μισσός, ευχήθηκε στο πλήθος κόσμου την 16η Δεκεμβρίου 2018, προφορικά και εγγράφως στον καθένα ξεχωριστά για την προκείμενη εορτή των Χριστουγέννων ! (Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον Ανταποκριτή κ. Ψειρή Γεώργιο)

Αγαπητά μου τέκνα εν Κυρίω ηγαπημένα και ευλογημένα παρά Κυρίου.

Χριστός γεννάται δοξάσατε !

Σε λίγες μέρες κωδωνοκρουσίες χαρμόσυνες θα ηχήσουν στον Ιδρυματικό μας Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνα Κολυμπίων Ρόδου και θα διαμηνύσουν στα μήκη και πλάτη της γης το ευφρόσυνο άγγελμα της ενανθρωπήσεως του Κυρίου ημών και Θεού μας.

Ο απάτωρ εκ πατρός και αμήτωρ εκ μητρός θα καταδεχθεί να φορέσει σάρκα φθαρτή η οποία θα αφθαρτίσει άπαν το ανθρώπινον γένος. Ο αχώρητος παντί θα κυοφορηθεί εν γαστρί της Παναγίας μητέρας μας η οποία προοριστεί απ’ αιώνων να συνεργήσει στο μυστήριο αυτό της θείας οικονομίας.

Οι μάγοι προσεκόμισαν δώρα βασιλικά τω μόνω βασιλεί.  Οι αγραυλούντες ποιμένες έκλιναν γόνυ ευλαβείας. Σε μας εναπόκειται να προσφέρουμε τόπο εν καρδία καθαρά  και αρρυπώτω ώστε ενδόμυχα μας να σαρκωθεί ο Χριστός και να μας αναβιβάσει εις την αρχαία μακαριότητα.

Χριστούγεννα δίχως Χριστό δεν νοούνται.

Άπαντες κεκαθαρμένοι δια των ιερών μυστηρίων της χάριτος του Θεού ας προσέλθουμε στο Άγιο ποτήριο και να λάβουμε ρώσιν δια της μεταλήψεως Αυτού.

Ανάνηψις και ευσυνειδησία μας χρειάζονται.

Ο Κύριος κρούει την θύρα της ύπαρξης μας και ο έχων ώτα ανοίγει και ανοίγεται καινός και εγκαινιασμένος.

Τέκνα μου αγαπητά μη ορρωδείτε !

Ο Κύριος γεννάται και ημείς αναγεννώμεθα.

Διάπυρος προς γεννηθησόμενον Κύριον ευχέτης

Αθανάσιος Μισσός

Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here