Προεόρτια Στιχηρά Προσόμοια των Χριστουγέννων.

Ποίημα Ρωμανού τού Μελωδου, Μέλος Γερμανού Αρχιερέως Νέων Πατρών, Ήχος Πλ.β΄ Τετράφωνος Αργός Ειρμολογικός.

Ψάλλει ο Χορός Ψαλτών Ενήχημα υπό την χοραρχία τού Πρωτοψάλτου Σωτηρίου Κουτσούρη και ο Χορός Ψαλτών “Εν Ψαλμοίς” υπό την χοραρχία τού Πρωτοψάλτου Σωτηρίου Γεντή.

ℹ️ Ζωντανή ηχογράφηση από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών τήν Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, κατά την τέλεση της Ακολουθίας τής Τριθέκτης των Χριστουγέννων τού Βυζαντινού Κοσμικού Τυπικού της Μεγάλης τού Χριστού Εκκλησίας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών και Αρχιγραμματέως τής Ιεράς Συνόδου τής Εκκλησίας τής Ελλάδος κ. Φιλοθέου, στα πλαίσια τής τρίτης Ψαλτικής Εκδήλωσης τού 8ου Διεθνούς Μουσικολογικού και Ψαλτικού Συνεδρίου τού Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικολογίας με θέμα “Η μουσική τυπογραφία της Ψαλτικής Τέχνης: 200στή επέτειος” από 15 έως 18 Δεκεμβρίου 2021.

Το Ίδρυμα Μουσικής Βυζαντινολογίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, συμπληρώνοντας, φέτος, 50 χρόνια λειτουργίας, παρουσίας και διακονίας στον χώρο της Ψαλτικής Τέχνης, διοργανώνει το Η’ Διεθνές Μουσικολογικό Συνέδριο με τίτλο: «Η μουσική τυπογραφία της Ψαλτικής Τέχνης».

Φέτος, κατ’ ευτυχή συγκυρία, τα «πεντηκοστά γενέθλια» του Ιδρύματος Μουσικής Βυζαντινολογίας συμπίπτουν με την πεντηκονταετή διακονία του κ. Γρηγορίου Στάθη, προέδρου του Ιδρύματος, αλλά και με τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν με τις εισηγήσεις τους διακεκριμένοι μουσικολόγοι και διακονητές της Ψαλτικής Τέχνης, ενώ τα απογεύματα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», σπουδαίοι Χοροί Ψαλτών μελίζοντας θα συμπληρώνουν τις ημερήσιες εκδηλώσεις του Συνεδρίου

Πηγή ηχητικού: https://www.youtube.com/watch?v=-0PWp…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here