Λαμπάκια, γιρλάντες, στολίδια, μεγάλα και μικρά δέντρα… τα Χριστούγεννα με λάθος προσέγγιση…

Δυστυχώς, ο σύγχρονος άνθρωπος προσεγγίζει τα Χριστούγεννα με λάθος τρόπο.
Είναι πολύ όμορφα αυτά τα πολύχρωμα φωτάκια που αναβοσβήνουν από σπίτι σε σπίτι και από πλατεία σε πλατεία, ωστόσο αυτό δεν είναι το νόημα των Χριστουγέννων.

Η λέξη “Χριστούγεννα” είναι μια σύνθετη λέξη , Χριστός-γέννηση, που εκπέμπει ένα κλίμα τελείως διαφορετικό και απλοϊκό από αυτό που έχουμε συνηθίσει.

Το μεγάλο γεγονός που εκφράζεται με την λέξη Χριστούγεννα εδώ και αρκετά χρόνια έχει καλυφθεί από ένα καθαρά εμπορικό χαρακτήρα.

Χριστούγεννα σημαίνει ελπίδα, αγάπη και φως. Τα Χριστούγεννα δεν εκπέμπουν εκπτώσεις αλλά φως. Φως τόσο φωτεινό που οδήγησε τρεις ανθρώπους στον Μεσσία και οδηγεί εδώ και χιλιάδες χρόνια ακόμη περισσότερους κοντά Του.

Με επιμονή και υπομονή ανοίγοντας τα μάτια της ψυχής ,και μετά του σώματος, το φως του αστεριού να μας οδηγήσει στην σωστή κατεύθυνση.

Σε ένα φτωχό και απλό μέρος δίχως λαμπάκια και δέντρα παρά μόνο άχυρα, ζώα και αληθινούς ανθρώπους.

Το φως του αστεριού είναι η πυξίδα που θα μας αλλάξει την πορεία και θα μας δώσει μια άλλη οπτική γωνία στα πράγματα που μας προβληματίζουν ακόμη και σήμερα.

Το φως του αστεριού είναι το σήμα κατατεθέν που θα μας αλλάξει την ζωή και θα μας προσφέρει ότι δεν μπορεί να μας προσφέρει ο απλός άνθρωπος… Γέμισμα ψυχής και πνεύματος.

Τα φετινά Χριστούγεννα ας αναζητήσουμε αυτό το φωτεινό αστέρι και ας αφεθούμε να μας κατευθύνει δίχως φόβο και τρόμο παρά μόνο με ανυπομονησία και πίστη στην φάτνη που γεννήθηκε η αρχή και το τέλος της ζωής μας.

Ευλογημένα Χριστούγεννα σε όλους!

Νικόλαος Μαρούδας

Πνευματικό τέκνο του Γέροντα Αθανασίου Μισσού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here