Με την δέουσα κατάνυξη και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, τα χαράματα Ιερούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, Αθανάσιος Μισσός στον Ιερό Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Τρύφωνος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Παράρτημα Α.Μ.Ε.Α. Δομής Ενηλίκων, Κολύμπια Ρόδου.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την Θ. Λειτουργία, έψαλλαν οι κ. Τσαμπίκος Διακοσταματίου, κ. Παναγιώτης Πέρος, κ. Ελευθέριος Μπότσης.

«Ὁ Θεός ἐν τῶ μέσω ἡμῶν…»

Την ημέρα της Γέννησης του Χριστού, την Ενσάρκωση του υιού του Θεού, βλέπουμε ότι μία νέα εποχή έχει αρχίσει. «Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΤΩ ΜΕΣΩ ΗΜΩΝ» ∙ αυτό είναι το νόημα της λέξης «Εμμανουήλ». Ο Θεός μαζί μας.

Ζούμε πια σε έναν κόσμο στον οποίον ο Θεός έχει έρθει, στον οποίον Αυτός είναι η ζωντανή παντοδυναμία, η έμπνευση, η αγάπη. Η ίδια η Ζωή, η Αιωνιότητα, έχει ήδη έρθει. Και για αυτό ο Άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής, στο βιβλίο της Αποκάλυψης, μιλώντας για τον Χριστό ως Τέλος, χρησιμοποιεί, όχι το ουδέτερο, που θα ήταν γραμματικά σωστό, αλλά το αρσενικό: «Έσχατος». Διότι το «Τέλος» δεν είναι μια στιγμή μέσα στον χρόνο, δεν είναι κάτι που συμβαίνει, αλλά Κάποιος που έρχεται.

Δόξα τω Θεώ για την Αγάπη Του! Δόξα τω Θεώ για την εμπιστοσύνη Του και για τις ελπίδες που έχει στηρίξει σ΄ εμάς !

Στο τέλος, ο Γέροντας Αθανάσιος, μοίρασε ατομικά Χριστόψωμα, πολλά δώρα σε μικρούς και μεγάλους και η χαρά όλων ήταν όπως πάντα άκρως απερίγραπτη. Κατέρρευσε ο Γέροντας στο τέλος, ο κόσμος ήταν πολύς και η υγεία του εύθραυστη. Ευχήθηκε και ευχαρίστησε έναν έναν όλους για τον εκκλησιασμό τους από τα χαράματα, στον Ι. Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Τρύφωνα.

Τα κάλαντα απέδωσαν ο κ. Κυριάκος Κωνσταντάκης και η κ. Άννα Γιαλλουράκη.

Φώτο – Ρεπορτάζ για askitiko & ekklisiaonline : κ. Κυριάκος Κωνσταντάκης & Σία, κ. Σπυρίδων Σταματάκης, κ. Γιώργος Ψειρής, κ. Έφη Σάππικα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here