Ένα από τα πολλά χαρίσματα που είχε η αγία Ειρήνη ήταν και αυτό. Να διώχνει από δαιμονισμένους τα δαιμόνια και να ελευθερώνει τους ανθρώπους εκείνους που υπέφεραν από μάγια.

Ο δαίμονας υπέφερε στην παρουσία και την προσευχή της αγίας. Πόσες φορές έντρομος εγκατέλειπε τον άνθρωπο που βασάνιζε με μόνη την προσταγή της!

Πολλές φορές όμως και εκείνος, για να την εκδικηθεί για τα πολλά βάσανα που του έδινε με την πύρινη προσευχή της, την πίκραινε, πειράζοντας τις μοναχές της ή τους ανθρώπους που ήταν κοντά της.

Έτσι πείραξε και ένα παλικάρι που δούλευε στα αμπέλια του μοναστηριού. Αφού πρώτα του έβαλε στην καρδιά σατανικό έρωτα για μια αφιερωμένη ψυχή, στη συνέχεια μπήκε μέσα του και δαιμονίστηκε.

Τότε η αγία μας, για να αποφύγει τον ανθρώπινο έπαινο αν τον θεράπευε, τον έστειλε στο ναό της αγίας Αναστασίας για να τον θεραπεύσει εκείνη. Παρουσιάζεται όμως στον ύπνο της η αγία Αναστασία και της λέει:

– Για να με πειράξεις μου έστειλες αυτόν τον δαιμονισμένο; Μάθε αγαπημένη μου αδελφή Ειρήνη ότι μόνο εσύ μπορείς να τον θεραπεύσεις.

Τότε η αγία μας, με ταπείνωση και υπακοή στην εντολή της αγίας Αναστασίας, έστειλε να ξαναφέρουν πίσω το παλικάρι αυτό, που το έλεγαν Νικόλαο.

Ο δαίμονας εξαγριωμένος, αφού έσπασε τις αλυσίδες με τις οποίες είχαν δεμένο το παλικάρι, όρμησε πάνω στον ιερέα που εκείνη τη στιγμή λειτουργούσε. Τότε η αγία τον πρόσταξε στο όνομα του Χριστού να σταματήσει.

Ο δαίμονας έμεινε ευθύς ακίνητος, λες και καρφώθηκαν τα πόδια του στη γη.

Με πίστη βαθιά, σήκωσε τα αγιασμένα χέρια της στον ουρανό και η πύρινη της προσευχή ανέβηκε στο θρόνο του Θεού. Τα δάκρυα κύλισαν καυτά και έκαιγαν τον δαίμονα που ούρλιαζε από το κακό του.

Μόλις τέλειωσε την προσευχή της, γύρισε στο δαιμονισμένο παιδί ή καλύτερα πες στον δαίμονα που ήταν μέσα στο παλικάρι, και τον διέταξε να βγει και να πάει στην κόλαση, τον τόπο που του αξίζει.

Ουρλιαχτά τρομερά ακουστήκανε, που έκαναν τους πάντες να φοβηθούν. Το παλικάρι, αφού έπεσε κάτω βγάζοντας αφρούς από το στόμα του, έμεινε τελείως ακίνητο, σαν νεκρό.

Νόμιζαν για μια στιγμή ότι πέθανε. Η αγία μας όμως, πήγε κοντά του και το σήκωσε πάνω. Το δαιμόνιο εξαφανίστηκε και ο Νικόλαος είχε θεραπευθεί.

Αφού τον νουθέτησε αρκετά, να μη δίνει αφορμές στο σατανά για να τον πειράζει, του είπε αυστηρά να λέει σε όλους ότι ο Παντοδύναμος Κύριος τον θεράπευσε με τις πρεσβείες των Αγγέλων Του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here