Με πλήθος κόσμου, με λαμπρότητα και με την αρμόζουσα μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η Αναστήλωση των Ιερών Εικόνων στον Ιερό Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Τρύφωνος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Παράρτημα Α.Μ.Ε.Α. Δομής Ενηλίκων, Ρόδου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε κτητορικό μνημόσυνο και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις των Ιερών Εικόνων εντός του Ιερού Ιδρυματικού Ναού, συλλιτανευόντων των ευσεβών πιστών οι οποίοι κρατούσαν στα χέρια τους Εικόνες Αγίων.

Την Α’ Κυριακή των Νηστειών, εορτάζεται σε όλη την Ορθοδοξία η αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το 843 από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον γιο της Μιχαήλ τον Γ’ και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή.

Μέσα σε ένα κλίμα δικαιολογημένου πανηγυρισμού γιορτάζουμε την Κυριακή της Ορθοδοξίας, που είναι η γιορτή της Μιάς, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, που είναι ο θρίαμβος της Αλήθειας. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιος Μισσός

Η Εκκλησία μας γιορτάζει την καθ’ αυτό γιορτή της, τη νίκη της κατά της αιρέσεως και συνεκδοχικά όλες τις νίκες της.

Η Ορθοδοξία, «ήτις εστίν εκκλησία Θεού ζώντος, στύλος και εδραίωμα της αληθείας» (Α’ Τιμ. 3.15) είναι η συνέχεια της Εκκλησίας των αποστόλων, των εφτά Οικουμενικών Συνόδων, της Παραδόσεως.

«Οὐκ ἀρνησόμεθα σέ, φίλη Ὀρθοδοξία. Οὐ ψευσόμεθα σέ, πατροπαράδοτον σέβας». Ἀμήν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here