Σπάνιο VIDEO με τον απλό και σεβαστό αείμνηστο Γ. Νικόδημο (1928-2017)

Ο Σεβαστός γ.Νικόδημος, απλούς και στην εμφάνιση και στον λόγο, αλλά με βαθύτατο πνευματικό περιεχόμενο, από έφηβος εγκαταβίωσε στο Άγιον Όρος και τελικά, το 1968, εκάρει μοναχός με το όνομα Νικόδημος (το κοσμικό του όνομα ήταν Δημήτριος Καμαργιώτης), στο κελί των Σκουρταίων, που εβρίσκετε πάνω από την πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, τις Καρυές.

Το όνομα το εκληρονόμησε από τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη, ο οποίος είχε πριν από 200 περίπου χρόνια μονάσει στο ίδιο Αγιορείτικο κελί. Ο γ.Νικόδημος (Καμαργιώτης), σ’αυτή την σπάνια βιντεογράφηση ξεναγεί τον κ.Γιώργο Μπουτσουρή στο κελί των Σκουρταίων, με πολύ απλό και ευχάριστο τρόπο και του υποδεικνύει και τον παλαιό Ι.Ναό του Αγίου Γεωργίου και ένα νεόκτιστο Ι.Ναό του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, μέσα στον οποίο φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός η κάρα του Αγίου Νικοδήμου.

Στο πέρας της βασικής ξενάγησης στο κελί των Σκουρταίων, γίνετε και σύντομη αναφορά κάποιων κτισμάτων που φαίνονται από το κελί, προς τις Καρυές, αναφέροντας μέχρι και το κελί του Αγίου Παισΐου στην Παναγούδα (την περίοδο εκείνη ο Άγιος Παΐσιος ήταν ασθενής εκτός Αγίου Όρους).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here