Εξαιρετικό : Η μνημόνευση των ονομάτων.

Ιδού και μία μεταστροφή από το Σοβιετικό BLOCK.

Έφευγε ο νεαρός αξιωματικός με τη μονάδα του για το Αφγανιστάν. Ένα βράδυ, τις παραμονές της αναχωρήσεώς του, συγκεντρώθηκαν στο σπίτι του συγγενείς και φίλοι να τον αποχαιρετίσουν. Μεταξύ των οποίων ήταν και ένα ιερέας, ξάδελφος του αξιωματικού.

Προς το τέλος της οικογενειακής αυτής συγκεντρώσεως ο ιερέας ζήτησε με τρόπο από τον αξιωματικό να του γράψει τα ονόματα όλων των ανδρών τους όποιους διοικούσε, για να τα μνημονεύει κάθε μέρα στη θ. Λειτουργία.

Ο αξιωματικός στην αρχή αιφνιδιάστηκε και στη συνέχεια φάνηκε πώς πήγε να προβάλει κάποια αντίρρηση.

“Ίσως από ευγένεια, ή βλέποντας την ήρεμη μα αποφασιστική ματιά τού Ιερέα, συγκρατήθηκε. Έγραψε τα ονόματα των ανδρών της μικρής μονάδος την όποια διοικούσε και, χωρίς ενθουσιασμό, τα έδωσε στον ξάδελφο του ιερέα.

Ή μονάδα αυτή έλαβε μέρος σε πολλές πολύνεκρες συγκρούσεις με Αφγανούς αντάρτες και όσο περνούσε ό καιρός, έτσι πού έβλεπε ό νεαρός αξιωματικός ζωντανούς τούς άνδρες του μετά από μάχη, άρχισε να συνειδητοποιεί πώς αυτόν και την μονάδα του τούς θωράκιζε ή προσευχή τού ιερέα.

Μια δύσκολη στιγμή ήταν πού, μέσα στον ορυμαγδό των εκρήξεων, φώναξε αυθόρμητα στους άνδρες “Ιερέας προσεύχεται για μας μη φοβάσθε”.

Ή περιπέτεια τού Αφγανιστάν κάποτε τελείωσε και τελείωσε με βαρύ τίμημα για τους σοβιετικούς (Δεκαπέντε χιλιάδες οι νεκροί και τριάντα χιλιάδες τραυματίες). Είναι αριθμοί που επίσημα παραδέχεται ή σοβιετική πλευρά.

Οι άνδρες της μικρής μονάδας του νεαρού αξιωματικού επέστρεψαν όλοι σώοι στην πατρίδα τους. Ο ίδιος παραιτήθηκε πια από στρατό.

Τα χέρια πού κράτησαν φονικό όπλο, ετοιμάζονται τώρα να κρατήσουν το Ποτήριον της Ζωής.

Ο πρώην αξιωματικός απαρνήθηκε τα αξιώματα του κόσμου και προετοιμάζει τον εαυτό του για να δεχθεί το φοβερό αξίωμα της ιεροσύνης»

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ.

ΑΡΧΙΜ Ιωάννου ΚΩΣΤΩΦ ΘΕΟΣ ΕΦΑΝΕΡΩΘΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΕΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.

Πηγή: apantaortodoxias

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here