Η παράξενη γνωριμία με τον όσιο γέροντα Φιλόθεο Ζερβάκο

Ήταν 6 Αυγούστου 1998 όταν έφθασαν στο Ησυχαστήριο δύο νέοι άνθρωποι, θείος με ανηψιό. Τους δεχθήκαμε όπως όλους τους προσκυνητές της Παναγίας ή του π. Φιλοθέου.

Αφού προσκύνησαν συγκινημένοι μας διηγήθηκαν την ευλογημένη γνωριμία τους με τον άγιο ιδρυτή του Ησυχαστηρίου μας. Ο κ. Παναγιώτης Τσάκωνας, ο μεγαλύτερος που ήταν και ο θείος του άλλου νέου μας αφηγήθηκε τα εξής:

Έχω τη συνήθεια όταν οδηγώ να τρέχω πολύ. Ένα βράδυ είδα το εξής συγκλονιστικό όνειρο. Ανέβαινα την Ακαδημίας με μεγάλη ταχύτητα.

Ξαφνικά φθάνοντας στον Ι. Ναό Ζωοδόχου Πηγής βλέπω ένα σεβάσμιο Γέροντα να μου κάνει σημείο να σταματήσω. Και μόνο η θέα του σεβασμίου λευίτη με έκανε να σταματήσω.

Στην ερώτησή του: που πηγαίνεις; Χωρίς δισταγμό απήντησα με ειλικρίνεια. Μου λέει: Πρόσεχε! (Ίσως μου το είπε διότι συνηθίζω να τρέχω). Κατόπιν μου λέει: Εγώ τώρα φεύγω για την Πάρο.

Ξύπνησα με έντονα συναισθήματα. Ήταν αδύνατον να ξανακοιμηθώ. Η μορφή του παππούλη κυριαρχούσε στο νου μου και η λέξη Πάρος αντηχούσε ακόμη στα αυτιά μου.

Ποιος ήταν ο παππούλης που με σταμάτησε και γιατί; Ποια η σχέση του με την Πάρο; Πηγαίνοντας στην εργασία μου – εργάζομαι στον Ο.Τ.Ε. – τηλεφώνησα σε συναδέλφους μου στο νησί και τους ερώτησα αν έχουν κανένα τοπικό Άγιο. Μου απήντησαν πως έχουν τον άγιο Αρσένιο και την αγία Θεοκτίστη. Τα ονόματα αυτά δεν μου έλεγαν τίποτε.

Θα έμενε ίσως άλυτη η απορία μου εάν δεν μεσολαβούσε το πέρασμά μου από τον Ι. Ναό των Τριών Ιεραρχών στην Μενάνδρου. Μπήκα να ανάψω ένα κεράκι.

Επάνω στο παγκάρι υπήρχαν διάφορα θρησκευτικά φυλλάδια. Κάτι με παρακίνησε να ρίξω μια ματιά, πράγμα που ποτέ μέχρι την ημέρα εκείνη δεν είχα κάνει, αν και εκκλησιάζομαι τακτικά σ’ αυτό το ναό.

Ξεφυλλίζοντάς τα με μεγάλη μου έκπληξη αντίκρυσα στο φυλλάδιο «Πνευματική Ασπίδα» την φωτογραφία του παππούλη που είδα στον ύπνο μου.

Εκεί είδα ότι λέγεται π. Φιλόθεος Ζερβάκος και ότι ήταν ηγούμενος… στην Πάρο! Η συγκίνησή μου πλέον κορυφώθηκε.

Έψαξα όλη τη βιβλιογραφία και πήρα όλα του τα βιβλία. Και σήμερα ήρθα ταπεινός προσκυνητής του Αγίου Φιλοθέου να ευχαριστήσω τον Άγιο του Θεού που καταδέχθηκε να επισκεφθεί εμένα τον αμαρτωλό και ανάξιο.

Πηγή : https://www.greekpress.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ