Μην απελπίζεσαι για τις αμαρτίες σου

Η προφητεία της δαιμονισμένης.

Ο παπα-Χρυσόστομος μας διηγήθηκε πως πριν από πολλά χρόνια είχε μεταβεί ως Πνευματικός στην Κεφαλληνία και επισκέφθηκε το γυναικείο Μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Νέου.

Όταν έφθασε εκεί, ήταν μεσημέρι και στην είσοδο του μοναστηριού βρέθηκε μία γυναίκα. Ο Πνευματικός ρώτησε τη γυναίκα που βρισκόταν στην είσοδο: «Δεν είναι ’δω κανείς άλλος;». Εκείνη απάντησε: «Όχι, εδώ είμαι μόνον εγώ! Οι άλλοι πάνε όλοι στο Άγιον Όρος».

Ο Πνευματικός, όταν άκουσε αυτά, ξαφνιάστηκε και ρώτησε πάλι τη γυναίκα: «Και τι πάνε να κάνουν εκεί;». Η γυναίκα, με πολλή παρρησία και αναίδεια, του είπε: «Εκεί, σε λίγο, θα κάνουν κάθε Μοναστήρι Μητρόπολη, κάθε Κελλί Σύνοδο και κάθε Καλύβη Πατριαρχείο!».

Όταν η γυναίκα εκείνη έλεγε αυτά στον παπα-Χρυσόστομο, φάνηκε από το βάθος της αυλής της μονής να έρχεται προς την είσοδο βιαστικά μία μοναχή. Η μοναχή αυτή διέκοψε τη συζήτηση και είπε στον Πνευματικό ότι η γυναίκα αυτή έχει φοβερό δαιμόνιο και να μη δίνει σημασία σ’ αυτά που του λέει.

Στην πραγματικότητα όμως, όλα όσα είπε η δαιμονισμένη εκείνη, κατά παραχώρηση Θεού, στον παπα-Χρυσόστομο βγήκαν σωστά, γιατί ύστερα από λίγο, το 1924-25, «φύτρωσε» το ημερολογιακό ζήτημα, που κατατάραξε κυριολεκτικά το Άγιον Όρος με τους λεγομένους «ζηλωτές».

(Το Γεροντικόν από το περιβόλι της Παναγιάς, εκδ. Άθως, σελ. 274-275)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ