Όταν από συκοφαντία ο Απόστολος Παύλος και οι συνεργάτες του, όπως μας πληροφορεί ο Ευαγγελιστής Λουκάς στο βιβλίο της Καινής Διαθήκης Πράξεις Απόστολων, βρέθηκαν κρατούμενοι στις φυλακές των Φιλίππων της Μακεδονίας κοντά στην σημερινή Καβαλά, τους έδειραν και τους δέσμευσαν τα ποδιά με πέδη.

Τότε συνέβη ένα παράδοξο και θαυμαστό περιστατικό!

Τα μεσάνυχτα όταν οι Απόστολοι προσευχόταν,έγινε σεισμός έπεσαν οι τοίχοι της φυλακής, έσπασαν τα δεσμά και απελευθερώθηκαν οι κρατούμενοι.

Βλέποντας ο φύλακας το περιστατικό και γνωρίζοντας τον αυστηρό Ρωμαϊκό νόμο που προέβλεπε θανάτωσή του με φρικτά βασανιστήρια, εάν δραπέτευαν οι κρατούμενοι, νομίζοντας ότι οι φυλακισμένοι είχαν φύγει, έβγαλε το μαχαίρι του να αυτοκτονήσει.

Τότε ο Παύλος του φώναξε δυνατά: «Μην κάνεις κανένα κακό στον εαυτόν σου, γιατί όλοι είμαστε εδώ».

Όλοι τους ήταν υπόδικοι, κάποιοι από αυτούς μελλοθάνατοι και όμως δεν έφυγε κανένας!

Πολλές φορές οι άνθρωποι αισθανόμαστε εγκλωβισμένοι και φυλακισμένοι μέσα στην καθημερινότητά μας.

Δυσκολίες και προβλήματα, ανασφάλειες και άγχη μας περικυκλώνουν και τότε στρεφόμαστε σε ανόητες πρακτικές, όπως το κάπνισμα και το υπερβολικό αλκοόλ, κάνοντας κακό στον εαυτό μας.

Φίλε, μην κάνεις στον εαυτό σου κακό!

Τα λόγια του Αποστόλου των εθνών Παύλου μας θυμίζουν ότι ο δρόμος της προσευχής στον Θεό είναι που σπάει τα δεσμά και ελευθερώνει παντοτινά τον άνθρωπο.

Αντώνης
Εύηχη Σάλπιγγα
Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Αχιλλίου Λάρισας
Tεύχος 13 – Ιούνιος 2019
https://oikohouse.wordpress.com/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here