Φαρασιώτες από την Δράμα καί εγκατεστημένοι στην Θεσσαλονίκη διηγήθηκαν ότι δύο Σέχοι (αρχηγοί Μουσουλμανικών φυλών καί μάγοι) είχαν έπισκεφθή τον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη.

Ό Πατήρ τούς δέχθηκε καί τούς έφτιαξε καί καφέ. Οι Σέχοι όμως άρχισαν τις ανόητες καί ζαλισμένες ερωτήσεις, πού έφερναν μόνον πονοκέφαλο. Ό Πατήρ, για να τούς ξεφορτωθεί, τούς είπε:

– Δεν μπορώ να σάς ακούω, γιατί πονάει τό κεφάλι μου. Εκείνοι, όμως, δεν κατάλαβαν καί είπε ό ένας στον Άγιο Αρσένιο:

– Παπάς ’ Εφέντης, θα σού φτιάξουμε ένα μουσχά (χαϊμαλί) καί, άμα τό φορέσεις, σ’ όλη σου την ζωή δεν θα σε πονέσει τό κεφάλι σου.

Ο Πατήρ τούς απάντησε τότε αυστηρά:

-Έχω μεγαλύτερη δύναμη απ’ τη δική σας καί μπορώ να σάς κάνω μέ την δύναμη τού Χριστού να μην κουνηθείτε καθόλου από τον τόπο πού κάθεσθε. Τούς άφησε αμέσως τότε καί πήγε δίπλα στο κελί του.

Όταν είχαν αποτελειώσει τον καφέ τους οι Σέχοι καί θέλησαν να φύγουν, μέ κανόναν τρόπο δεν μπορούσαν να κουνηθούν από τον τόπο τού κάθονταν, διότι ένιωθαν να είναι δεμένοι μέ ένα άόρατο δέσιμο.

Αναγκάσθηκαν τότε να φωνάξουν τον Πατέρα Αρσένιο, για να τούς λύσει. Ό Άγιος πήγε αμέσως, αλλά δεν τούς μίλησε, μόνο νόημα τούς έκανε να φύγουν, και έτσι μπόρεσαν να ξεκοκκαλώσουν από τον τόπο τους.

Οι Σεχοι κατάλαβαν τό σφάλμα τους καί ζήτησαν συγχώρεση από τον Άγιο καί τού είπαν φεύγοντας:

-Παπάς Εφέντη, συγχώρα μας, ή δύναμή σου είναι μεγάλη, γιατί την παίρνεις από την μεγάλη σου πίστη. Εμείς μέ τον σατανά δουλεύουμε.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑΕΙ ΤΑ ΜΑΓΙΑ. 60 ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΑΓΕΙΑΣ.
ΑΡΧΙΜ. ΠΑΥΛΟΣ ΝΤΑΝΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here