Υπάρχουν στιγμές όμορφες, υπάρχουν στιγμές δύσκολες, στιγμές μοναχικές, στιγμές κενές, στιγμές πλούσιες σε εμπειρίες και συναισθήματα.

Είτε είναι άσχημα είτε είναι όμορφα, πάντα νιώθεις την ανάγκη να μπορείς να τα μοιραστείς με ένα δικό σου άνθρωπο. Γιατί έτσι τα άσχημα γίνονται λιγότερο άσχημα και τα όμορφα γίνονται ομορφότερα.

Είναι εκπληκτικό όταν θα ανακαλύψεις ότι η ζωή σου έχει φέρει στον δρόμο σου τον άνθρωπο αυτό, πολύ πριν το καταλάβεις, πριν νιώσεις την ανάγκη της ύπαρξής του, πριν τον εκτιμήσεις.

Αν όμως κοιτάξεις πίσω σου, θα δεις ότι υπήρχε στη ζωή σου με κάποιο τρόπο, πριν από τη στιγμή που εσύ του επέτρεψες να έχει ενεργή δράση σ’ αυτή.

Άνοιξε τα μάτια της ψυχής σου και θα τον δεις. Το πιστεύω! Η ζωή πάντα μας δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε πράγματα που θέλουμε να αλλάξουμε στην πραγματικότητά μας.

Μπορεί αυτή η δεύτερη ευκαιρία να είναι στο πρόσωπο ενός καινούργιου ή παλιού φίλου, μπορεί να είναι στο πρόσωπο μιας σχέσης, στο πρόσωπο κάποιου που απλά σε εμπνέει, μπορεί να είναι ο γονιός σου, ο αδερφός σου ή το παιδί σου.

Όπως και αν επιλέξει η ζωή να σου δώσει την δεύτερη ευκαιρία, σίγουρα θα συνδέεται με κάποιο τρόπο, με έναν άνθρωπο.

Από εκεί και πέρα έχεις την ευθύνη να την αναγνωρίσεις, να την εκτιμήσεις και να της δίνεις τροφή για να συνεχίσει να υπάρχει. Γιατί δεν είναι με κανένα τρόπο δεδομένη.

Όποιος και αν είσαι, ό,τι και αν είσαι. Σταμάτα να μένεις με ανθρώπους και σε καταστάσεις που δεν είναι για εσένα, που σε αφήνουν στάσιμο ή σε παίρνουν πίσω, μόνο και μόνο επειδή φοβάσαι την απόρριψη από το κάτι καλύτερο.

Γιατί μέσα από αυτό το φόβο, καταλήγεις να απορρίπτεις από μόνος σου, ολόκληρή σου τη ζωή.

Ψάξε τον άνθρωπο που θα σου ανοίξει τα μάτια, όταν εσύ από φόβο τα έκλεισες. Ψάξε αυτόν που μπορεί να θαυμάσει και να εκτιμήσει αυτό που είσαι. Που θα σου δείξει πώς να δίνεις αγάπη και αξία στον εαυτό σου. Θα εκπλαγείς πόσο κοντά σου μπορεί να είναι αυτό το πρόσωπο.

Δε χρειάζεται να είναι δίπλα σου, σε φυσική απόσταση. Έχεις νιώσει να είσαι δίπλα από έναν άνθρωπο και όμως να αισθάνεσαι ότι είστε μίλια μακριά; Ενώ με κάποιον άλλο που βρίσκεται σε πραγματική και τεράστια φυσική απόσταση από εσένα, η σκέψη του και μόνο να σε αγκαλιάζει και να σου δίνει δύναμη.

Το κοντά και το μακριά δεν μετρούνται με φυσικά μεγέθη σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο άνθρωπος που ίσως να βρίσκεται στη μεγαλύτερη φυσική απόσταση από εσένα, μπορεί να είναι το πιο κοντινό σου άτομο.

Να είναι αυτός που σε έχει σηκώσει στις πιο δύσκολες και μοναχικές στιγμές σου. Που το παράδειγμά σου, ήταν το χέρι που σε βοήθησε να σηκωθείς ξανά. Κι ας είναι μακριά, αφού είναι τόσο κοντά σου τελικά!

Οι φυσικοί νόμοι αποδεικνύονται ανίσχυροι στις ανθρώπινες σχέσεις. Σκέψου λοιπόν πόση δύναμη έχουν οι άνθρωποι στη ζωή μας και πως μπορούν να την αλλάξουν. Είτε κάνοντάς την πλούσια σε όμορφες στιγμές και συναισθήματα, είτε καταστρέφοντάς την με τοξικές συμπεριφορές.

Αναγνώρισε τον άνθρωπο που μπορεί να σε κάνει να είσαι ειρηνικός με το μέσα σου, να αποδεχτείς και να αγαπήσεις αυτό που πέρασες, αυτό που έχεις, αυτό που τελικά είσαι. Ό,τι και αν πέρασες ή περνάς δεν είναι ντροπή, είναι η δική σου πραγματικότητα.

Και η πραγματικότητά σου δεν είναι ντροπή. Βρες λοιπόν τον άνθρωπο που θα φέρει γαλήνη στο δικό σου μέσα. Δεν μπορεί να σου το προσφέρει ο καθένας, αλλά σίγουρα υπάρχει κάποιος για εσένα. Βρες αυτόν τον ένα. Γίνε αυτός ο ένας.

Τον άνθρωπο που κάθε φορά που τον βλέπεις είναι μια εμπειρία για εσένα. Που φεύγεις και νιώθεις γεμάτος και όχι απλά ότι πήγε χαμένος ο χρόνος. Που ανυπομονείς για την επόμενη φορά που θα τον δεις.

Τον άνθρωπο που σέβεται την πτώση σου και σου δίνει χρόνο και δύναμη για να σηκωθείς. Αυτόν που δεν ντρέπεται να σου δείξει πόσο σε αγαπά και σε θαυμάζει.

Τον άνθρωπο που σε κάνει να αισθάνεσαι πιο δυνατός, που σου φέρνει τους στόχους και τα όνειρά σου πιο κοντά σου. Σε κάνει να τα νιώθεις πιο εφικτά. Υπέροχο αίσθημα! Ο άνθρωπος που σέβεται τους στόχους σου και χαίρεται όταν σε βλέπει να φωτίζεσαι μέσα από αυτούς. Ο άνθρωπος που απελευθερώνει το μυαλό σου από τις τοξικές σκέψεις.

Αυτός που ηρεμεί και ομορφαίνει την ψυχή σου. Ο άνθρωπος που με το παράδειγμά του και τις πράξεις του σε βοηθά, σε στηρίζει και σε εμπνέει να μεγαλουργήσεις σε ό,τι εσύ αγαπάς. Βρες τον άνθρωπο αυτό. Γίνε ο άνθρωπος αυτός.

Κράτησέ τον. Αυτόν που δεν πρόταξε εγωισμούς. Αυτόν που συνειδητά έκανε ένα βήμα πίσω στη δική του πορεία, για να μπορεί να σε σπρώξει εσένα μπροστά. Γιατί όταν η παραίτηση, η κούραση και η απογοήτευση σου χτύπησαν την πόρτα, αυτός ήταν εκεί και σου έδειξε πόσο σημαντικός είσαι.

Κράτησέ τον. Αυτόν που δε δίστασε να σου πει ευχαριστώ και έτσι σε έκανε να νιώσεις χρήσιμος. Αυτόν που δε φοβήθηκε να ζητήσει τη βοήθειά σου, γιατί έτσι σου έδειξε ότι αξίζεις.

Αυτόν που δε φοβήθηκε να σου πει και να σου δείξει την αγάπη του, γιατί έτσι σου έδειξε ότι μπορείς να αγαπηθείς. Αν τον έχεις ήδη, κράτησε τον άνθρωπο αυτό με το να γίνεις ο άνθρωπος αυτός.

Εγώ αποφασίζω. Εσύ αποφασίζεις, αν θα δώσεις χώρο και χρόνο σε κάποιον που μολύνει την ψυχούλα σου. Αν θα καταβάλεις την απαιτούμενη προσπάθεια και προσοχή για να κρατήσεις κάποιον που αξίζει στη ζωή σου.

Χρειάζεται πειθαρχία, υπομονή και αγάπη το να μην δίνεσαι όπου να ΄ναι. Μόνο μην παραιτείσαι. Ποτέ και για τίποτα και κυρίως από τη ζωή. Γιατί τότε οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι ελλοχεύουν. Στη στιγμή της παραίτησης.

Ξέρω, έχεις κουραστεί, αλλά αξίζει. Ψάξε. Κυρίως ψάξε μέσα σου γι’ αυτόν τον άνθρωπο. Και όταν βρεις αυτόν τον ένα και πιο σημαντικό μέσα σου, θα βρεις και μετά συμμάχους έξω. Θα εκπλαγείς μάλιστα πόσους.

Αξίζει! Αξίζει να βρεις έστω και ένα τέτοιον. Μα πιο πολύ αξίζει να βρεις εσένα. Αυτό κι αν αξίζει. Ζήσε με εσένα. Αγωνίσου με εσένα. Πέσε με εσένα. Σήκω με εσένα. Ρίσκαρε με εσένα. Ανακάλυψε εσένα. Χτίσε εσένα. Απόλαυσε εσένα. Δώσε το χρόνο σου σε εσένα. Και έπειτα δώσε τον χρόνο σου, τις στιγμές σου, την αγάπη σου στο άλλον.

Σ’ αυτόν που σε εμπνέει να γίνεις ακόμα πιο γεμάτος, ακόμα πιο αληθινός, ακόμα πιο ζωντανός, με στόχους και όραμα. Είσαι έτοιμος;

Έτοιμος για περισσότερες όμορφες στιγμές, χαμόγελα, τρέλες, συγκινήσεις, συζητήσεις, πάνω, κάτω, συμβουλές, πλάκες, διαφωνίες, συγκλίσεις μα πάνω απ’ όλα αγάπη;

Πάμε τώρα! Πάμε δυνατά! Ξεκίνα με εσένα. Ξεκινά από εσένα!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Πηγή : inpantanassis

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here