Μην ξεχάσετε να ευχαριστήσετε τον Θεό.

Και τότε, τελικά, ο λαός μας τρέχει στο ναό, όταν είναι κακό, και όταν όλα γίνονται καλύτερα, ξεχνούν να ευχαριστήσουν. Μην ξεχάσετε ποτέ το Θεό!

Πατήρ Alexy (Petrov)

Αν έχετε αγάπη μέσα σας, καλοσύνη – είστε άγγελος και όπου κι αν πάτε και όπου κι αν βρίσκεστε, μεταφέρετε παράδεισο μαζί σας. Έτσι, ήδη σε αυτή τη ζωή αρχίζουμε να νιώθουμε τον ουρανό ή την κόλαση.

Ο μοναχός Παΐσιος της Αγίας Τριάδος

Εάν βρίσκεστε σε θλίψη, και φαίνεται ότι κανένας δεν σας βοηθά – βοηθήστε τον πλησίον σας, κάντε μια καλή πράξη, κατά προτίμηση κάποιον που είναι χειρότερος από εσάς. Με αυτόν τον τρόπο, σκοτώνουμε αμέσως δύο πουλιά με μια πέτρα: είμαστε αποσπασμένοι από την αγωνία μας και αισθανόμαστε ότι χρειαζόμαστε κάποιον. Και θα καταλάβουμε επίσης ότι δεν χρειαζόμαστε εμείς βοήθεια, αλλά ο γείτονάς μας.

Ιερέας Παύλος Gumerov

Κάνετε πάντα κάτι καλό, έτσι ώστε ο διάβολος να σας βρίσκει πάντα απασχολημένους..

Μοναχός Ιερώνυμος

Ο Κύριος δεν μας απασχολεί μάταια.

Όλοι μας αντιμετωπίζουμε ανθρώπους που συναντώνται μαζί μας στη ζωή αδιάφορα, χωρίς προσοχή, και όμως ο Κύριος φέρνει ένα άτομο σε μας για να του δώσουμε αυτό που δεν έχει.

Θα τον βοηθήσουμε όχι μόνο οικονομικά, αλλά και πνευματικά: δίδαξε την αγάπη, την ταπεινοφροσύνη, την φτώχια – με μια λέξη, φέρε τον Χριστό στο παράδειγμά σου.

Άγιος δίκαιος Αλέξι Μέχεφ

Πηγή : inpantanassis

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ