Τι ειρωνία! Ο Θεός έγινε άνθρωπος για να γίνει ο άνθρωπος Θεός και ο άνθρωπος αγνοώντας αυτό το κάλεσμα, οδηγήθηκε στην αποπροσωποποίηση του ανθρώπου!

Σε μια εποχή που φαίνεται να έχουν αξία και σημασία το κέρδος, το γρήγορο χρήμα, η δόξα και η εξουσία, ο άνθρωπος απλώς καθίσταται ή το μέσο ή το εμπόδιο για την εξυπηρέτηση του ιδίου οφέλους!

Έχει απολεσθεί ο σεβασμός και η αγάπη προς το πρόσωπο, την ψυχή το ‘είναι’ του ανθρώπου! Για τις οικονομικές πολιτικές, οι άνθρωποι είναι απλά νούμερα! Για φαντάσου! Νούμερα οι άνθρωποι!

Ο Θεός αποθέωσε τον άνθρωπο με τη Σταυρανάστασή Του και ο άνθρωπος με τη συμπεριφορά του δείχνει να αδιαφορεί πλήρως για τη Θεική αυτή συγκατάβαση, για τη Θεία Αγάπη!

Ω! Θεέ μου για πόσο ακόμη θα είσαι ελεήμων με εμάς; Ο Ιούδας πρόδωσε το Χριστό για 30 αργύρια κι εμείς ξεπουλάμε την ψυχή μας…την ατίμητη ψυχή μας, την ξεπλυμένη με το Αίμα του Χριστού, για ’30 αργύρια’ καθημερινά! Ω! τι προδοσία! Τι αχαριστία! Τι αναισχυντία!

Ξέρουμε πως ο διάβολος είναι ο άρχοντας του αιώνα τούτου και βλέπουμε λοιπόν τα έργα και τις ημέρες αυτού και των δικών του ! Όμως ο Χριστός θυσιάστηκε για όλους τους ανθρώπους εώς της συντελείας του κόσμου!

Εμείς οι Χριστιανοί αυτής της εποχής ας αναλάβουμε το ιερό καθήκον να αφυπνίσουμε τις συνειδήσεις, να θυμίσουμε τον ξεχασμένο προορισμό του ανθρώπου – τη Θέωση- , να κηρύξουμε το Ιερό Ευαγγέλιο και να ενταχθούμε στο μεγάλο τάγμα των στρατιωτών του Χριστού!

Να δώσουμε γενναίες μάχες στον αόρατο πόλεμο που κατασπαράζει λυσσαλέα ό τι πολυτιμότερο έχει ο άνθρωπος….την ψυχή του! Ας μην γίνει η ψυχή μας λάφυρο του διαβόλου αλλά αντίδωρο στον Χριστό μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here