Εάν προσεύχεσαι στο Θεό, για να πάρει από πάνω σου κάποιον πόλεμο, πού σε ενοχλεί ,και δεν εισακούγεσαι, μη λιποψυχήσεις, διότι ο Θεός γνωρίζει καλύτερα από εσένα το συμφέρον της ψυχής σου.Μη πεις λοιπόν προς τον Θεό:

Πάρε Θεέ μου από μένα, η δώσε μου εκείνο, αλλά ως εξής να προσεύχεσαι:

” Δέσποτά Ιησού Χριστέ, βοήθει μοι και μη με αφήσεις να αμαρτήσω, διότι έχω πλανηθεί. Μη με αφήσεις να χαθώ από τας αμαρτίας μου. Λυπήσου με διότι είμαι πλάσμα σου, μη με παραβλέψεις, διότι είμαι ασθενής, μη με εγκαταλείπης διότι προς Σε κατέφυγον.

Θεράπευσον την ψυχή μου, διότι έχω αμαρτήσει ενώπιον σου. Όλοι όσοι με θλίβουν ευρίσκονται προ των οφθαλμών Σου και δεν έχω άλλο καταφύγιον, εκτός από Σε, Κύριε μου. Κύριε, σώσον με χάριν της ευσπλαχνικής προς τους αμαρτωλούς αγάπης Σου.

Ας ντροπιαστούν όλοι, όσοι εξεγείρονται εναντίον μου πού ζητούν την ψυχή μου, δια να την καταστρέψουν, επειδή Συ Κύριε μου είσαι Παντοδύναμος, και δια Σου δοξάζεται ο Θεός και Πατήρ και το Πνεύμα το Άγιον εις τους αιώνας Αμήν”.

Τότε λοιπόν όταν προσευχηθείς με αυτήν την απλότητα και ταπείνωση, η συνείδησή σου θα συνομιλήσει μυστικά με τη καρδιά σου, για να σε πληροφορήσει για ποια αιτία δεν εισακούει την προσευχή σου ο Θεός.

Κατόπιν θα είσαι εσύ ο υπεύθυνος ,αν αγνοήσεις της υποδείξεις της συνείδησης σου και δεν της εφαρμόσεις.

Διότι είναι αδύνατον εις τον Θεόν να μην ακούει τον άνθρωπο, εφόσον ο άνθρωπος προηγουμένως, ακούση το Θεό τηρώντας της εντολές. “Ακοή αντί ακοής” λέγουν οι “Άγιοι Πατέρες”

Από φυλλάδιο δυσανάγνωστο με αναγραφή πηγής “Ορθόδοξος Φιλόθεος Μαρτυρία”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here