” Ήταν το περασμένο Σάββατο, όταν επιστρέφαμε από τη θεία λειτουργία. Η γιαγιά μας, μετά από επιθυμία της, κοινώνησε.

Μου το είχε πει, απ την προηγούμενη μέρα , να την πάω να κοινωνήσει. Εγώ λίγο δυσανασχέτησα και της είπα, ότι θα την πήγαινα την Κυριακή. Δε μπορούσα πάλι το Σάββατο να ξυπνήσω νωρίς.

Ένα τηλεφώνημα , όμως λίγες ώρες αργότερα, μου υπενθύμισε ένα μνημόσυνο εκλεκτού φίλου , που θα γινόταν την επομένη , δηλαδή το Σάββατο. Είπα στη γιαγιά, ότι εντάξει θα την πήγαινα το Σάββατο τελικά στην εκκλησία.

Στο γυρισμό, -από την εκκλησία – σταματήσαμε σ ένα σούπερ μάρκετ να πάρουμε δύο τρία πράγματα .

Καθώς ψώνιζα , πέρασα και από κει που έχουν αραδιασμένα τα ψωμιά .

Κοντοστάθηκα,και είπα μέσα μου : τι να το κάνω,έχω ένα επιπλέον ψωμί στο ψυγείο.Μετά όμως,είπα,ας πάρω ακόμη ένα,να υπάρχει για τη γιαγιά που το τρώει.

Μόλις το είδε η γιαγιά,η οποία περίμενε στο αυτοκίνητο,είπε:να το δώσουμε σ’αυτόν τον κύριο, που κάθεται εκεί έξω, στην πόρτα και ζητιανεύει.

Για δευτερόλεπτα σκέφτηκα : σιγά, τώρα, μη ζήλεψε το ψωμί αυτός. Μια προκατάληψη ξεπήδησε από μέσα μου,για όλους αυτούς που ζητιανεύουν.Είναι αλήθεια ή κλαίγονται για να εισπράττουν καλούδια κ χρήματα ;

Αλλά,αφού το σκέφτηκε η γιαγιά μας,ας το δώσουμ,είπα. Σάββατο είναι, και όλα τα Σάββατα είναι των ψυχών!Εξ άλλου,σκέφτηκα,και ψέμματα να λέει ο ζητιάνος,τι αξία έχει ένα ψωμί ;

Το βράδυ του Σαββάτου, φιλοξενούσαμε μία φίλη μου, η οποία κοιμήθηκε στο ίδιο δωμάτιο με τη γιαγιά. Περνούσαν ωραία οι δυο τους, όταν ερχόταν .

Μέσα στον ύπνο της η φίλη μου , άκουσε τη γιαγιά να παραμιλάει δυνατά.

Εδώ να πω,πως η γιαγιά στα νιάτα της,είχε κάνει δύο εκτρώσεις ενσυνείδητα. Δε γνώριζε, πόσο μεγάλη αμαρτία είναι.

Τώρα στα γεράματα, μας έλεγε συχνά, πως βλέπει στον ύπνο της δύο παιδάκια , που κρυώνουν κ ότι τα φωνάζει κοντά της.

Λοιπόν , στο παραμιλητό η γιαγιά έλεγε : ” το μαχαίρι,να το κόψω,έλα…” και άλλα μέσα στη γλώσσα της..

Η φίλη μου την ξύπνησε κ τη ρώτησε τι όνειρο έβλεπε και παραμιλούσε . Και η γιαγιά είπε : ήρθαν αυτά τα δύο παιδάκια κ τα έδωσα ζεστό ψωμί κ χάρηκαν !

Άμεση απάντηση. ..πόσο ζωντανός είναι ο Θεός, πόσο ζωντανές είναι οι ψυχές. Υπάρχουν οι ψυχές , υπάρχουν κ περιμένουν. ..”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here