Δύο αδέλφια που ζούσαν σε γειτονικά αγροκτήματα ήρθαν σε σύγκρουσι. Ήταν το πρώτο σοβαρό χάσμα μετά από 40 χρόνια ομαλής συμβιώσεως, κοινής χρήσεως μηχανημάτων και διαχειρίσεως δουλειάς και αγαθών χωρίς το παραμικρό εμπόδιο.

Τότε η μακρά συνεργασία διαλύθηκε. Ξεκίνησε με μία μικρή παρεξήγησι και εξελίχθηκε σε μείζονα διαφορά και τελικά εξερράγη σε μία ανταλλαγή πικρών λόγων συνοδευόμενων από εβδομάδες σιωπής.

Ένα πρωΐ κτύπησε η πόρτα του ενός απ᾽ τα δύο αδέλφια, του Γιάννη. Την άνοιξε και είδε ένα άνδρα που κρατούσε εργαλεία μαραγκού.

—Ψάχνω να δουλέψω για μερικές μέρες, είπε. Ίσως εσείς θα είχατε τίποτα μικροδουλειές από δώ κι από κεί. Θα μπορούσα να σας βοηθήσω;

—Ναί, είπε ο Γιάννης. Όντως, έχω μία δουλειά για σένα. Κοίτα πέρα απ᾽ το ποτάμι εκείνη τη φάρμα. Αυτός είναι ο γείτονάς μου, στην πραγματικότητα ο μικρότερος αδελφός μου. Την περασμένη εβδομάδα ανάμεσά μας ήταν ένα λιβάδι.

Άνοιξε το φράγμα με τη μπουλντόζα και τώρα είναι ένα ποτάμι ανάμεσά μας. Ίσως το έκανε για να με ενοχλήση, αλλά θα του κάνω κάτι καλύτερο. Βλέπεις εκείνο το σωρό τα ξύλα δίπλα στην αποθήκη; Θέλω να μου κτίσης ένα φράκτη —γύρω στα δυόμισι μέτρα— ώστε να μην χρειάζεται να βλέπω τη φάρμα του πιά.

Ο μαραγκός είπε:

—Νομίζω ότι καταλαβαίνω την κατάστασι. Δείξε μου που είναι τα καρφιά και εργαλεία για να ανοίξω τις τρύπες και θα κάνω δουλειά που θα σας αρέση!

Ο Γιάννης έπρεπε να πάη στην πόλι να εφοδιασθή, γι᾽ αυτό βοήθησε τον μαραγκό να ετοιμάση τα υλικά του και μετά έφυγε.

Ο μαραγκός δούλεψε σκληρά όλη εκείνη τη μέρα μετρώντας, πριονίζοντας, καρφώνοντας.
Κοντά στο σούρουπο, όταν επέστρεψε ο Γιάννης, ο μαραγκός μόλις είχε τελειώσει τη δουλειά του. Ο Γιάννης γούρλωσε τα μάτια και απέμεινε με το στόμα ανοικτό.

Δέν υπήρχε κάνένας φράκτης εκεί. Υπήρχε μία γέφυρα… μία γέφυρα που απλωνόταν απ᾽ τη μία μεριά του ποταμού ως την άλλη! Μία θαυμάσια δουλειά με χειρολαβές και τα πάντα —καί ο γείτονας, ο μικρότερος αδελφός του, ερχόταν απ᾽ την απέναντι μεριά με τα χέρια του ανοικτά.

—Είσαι καλός αδελφός που έφτιαξες αυτή τη γέφυρα μετά απ᾽ όλα όσα είπα και έκανα!

Τά δύο αδέλφια στάθηκαν απ᾽ τη μεριά κι απ᾽ την άλλη της γέφυρας και μετά απαντήθηκαν στη μέση, σφίγγοντας ο ένας το χέρι του άλλου. Γύρισαν και είδαν το μαραγκό να κρεμάη τα εργαλεία του στον ώμο.

—Όχι, περίμενε! Μείνε μερικές μέρες ακόμα. Έχω κι άλλες δουλειές για σένα, είπε ο μεγαλύτερος αδελφός.

—Θά το ήθελα πολύ να μείνω κι άλλο, είπε ο μαραγκός, αλλά έχω πολλές ακόμα γέφυρες να φτιάξω!

Πηγές : https://orthodoxyofmyheart.blogspot.com

http://orthodoxyislove.wordpress.com

ORTHODOXY IS LOVE

Ορθοδοξία είναι Αγάπη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here