– Μου έχουν κάνει μάγια, λέει ο άλλος.

– Σου έκαναν μάγια, γιατί εσύ έκανες πρώτα μάγια στον εαυτόν σου!

– Μα πώς εγώ έκανα μάγια στον εαυτόν μου;

– Διότι άφησες τον εαυτόν σου άοπλο και εκτεθειμένο στον Διάβολο καθότι δεν έχεις καμμία σχέση με τον Χριστό και δεν ζεις την μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας.

Δεν εξομολογείσαι, δεν Κοινωνείς, δεν νηστεύεις, δεν εγκρατεύεσαι…

Γι’ αυτό ο άλλος συνεργαζόμενος με τον Διάβολο, είτε από κακία, είτε από ζήλεια, βρήκε την ευκαιρία και σε δέσμευσε.

Εσύ είσαι ο εκτελεστής της αθανάτου σου ψυχής! Δεν φταίει εκείνος. Διότι αν εσύ είχες τακτοποιήσει την ψυχή σου, κάνοντας καθαρή εξομολόγηση, τότε ακόμα και όλοι οι μάγοι του κόσμου να μαζευόντουσαν, δεν θα μπορούσαν να σου κάνουν κακό, δεν θα μπορούσαν να σου κάνουν μάγια…

Διαβάστε το βίο του αρχιμάγου Αγίου Κυπριανού.

Αυτός πριν γίνει Χριστιανός, ήταν καθηγητής μάγος, όμως τον έφερε βόλτα μια κοπελίτσα, η Αγία Ιουστίνη, που ήταν μία συνειδητή Χριστιανοπούλα.

Ο Άγιος Κυπριανός δεν μπόρεσε να τη μαγέψει, δεν μπόρεσε να τη βάλει στο χέρι του και να τη δώσει σε κάποιον άρχοντα που την ορεγόταν.

Πώς τα κατάφερε η Αγία Ιουστίνη;

Είχε τον Χριστό μαζί της.

Και αυτό έγινε η αιτία ο Άγιος Κυπριανός να καταλάβει, ότι η δύναμη του Σατανά είναι μικρότερη της δυνάμεως του Χριστού, να μετανοήσει, να εγκαταλείψει τη μαγεία και να κάψει τα βιβλία της μαγείας στην πλατεία της πόλεως και να μαρτυρήσει για τον Χριστό και να γίνει Άγιος.

Τα μάγια λοιπόν θα καταργούνταν, όχι εάν έπαυαν να υπάρχουν οι κακοί άνθρωποι, αλλά εάν οι καλοί ήταν πράγματι καλοί Χριστιανοί.

Δημήτριος Παναγόπουλος ο Ιεροκήρυκας (1916 – 1982)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here