Διάβασα ότι έχουν εφεύρει μια ρουκέτα με 10 κεφαλές, 210 μέτρα μάκρος, 24 πλάτος, και 90 τόνους βάρος. Καταλαβαίνεται τώρα τι γίνεται.

Αυτό είναι αστείο, μπροστά σε ένα χριστιανό που θα γονατίσει και θα πει «Κύριε Ιησού Χριστέ μη μας παραδόσεις».

Αυτό είναι αστείο.

Τίποτα, φρύγανα, φίκοι … σαπουνόφουσκα είναι αυτό μπροστά σε ένα χριστιανό, που θα γονατίσει στη καλύβα του μέσα και θα σηκώσει τα χέρια, και θα πει στο Χριστό, με δακρυσμένα μάτια «Χριστέ μου, μη μας παραδόσεις».

Μην πανικοβάλλεστε λοιπόν.

Δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα εάν θέλαμε να καταλάβουμε ότι εμείς εξαρτόμαστε από τον Χριστό και τον ουρανό, και όχι από τη γη.

Διαβάστε την περίπτωση του Γεδεών. Έστειλε ο Θεός, έναν Άγγελο να πει στον Γεδεών -έναν άνθρωπο που αλώνιζε- να ετοιμαστεί να κάνει στρατό να πολεμήσει. Ποιος ;

Ένας αδαής.

Ούτε στρατηγός ήταν ούτε τίποτα.

Και έκανε μια επιστράτευση και μάζεψε 30000. Είναι πολλοί του λέει. Οι άλλοι ήταν εκατομμύρια, μυρμηγκιά.

Είναι πολλοί του λέει 30000.

Πες τους να τρέξουνε κάτω στο νερό, και όσοι πίνουν νερό όπως πίνουν οι σκύλοι, αυτούς να τους βάλεις στην άκρη, … και μείνανε τρακόσιοι.

Και με τους τριακοσίους αυτούς και με τρακόσια σταμνιά στο χέρι, αντί για πυροβόλα, και από μία λαμπάδα στο χέρι, κατέλαβαν το στρατόπεδο αμαχητί.

Άκουσαν οι αντίπαλοι ότι διώκονται και συγκρούστηκαν μεταξύ τους… Έχετε διαβάσει ποτέ σας τέτοια πράγματα ;

Λόγω των αμαρτιών μας έχουμε υποστεί ότι έχουμε υποστεί σαν φυλή τόσα χρόνια και θα υποστούμε στη συνέχεια πάλι λόγω των αμαρτιών μας.

Εάν εμείς όμως θελήσουμε , να αλλάξουμε … μη φοβάσαι.

Θυμάστε ο Θεός έβγαλε ένα διάταγμα ότι θα καταστρέψει τη Νινευή. Και το έδωσε το διάταγμα αυτό εφόσον το υπέγραψε και το σφράγισε στον Ιωνά να πάει να το κοινοποιήσει.

Σε τρείς ημέρες η Νινευή θα καταστραφεί. Μετανοεί ο λαός, αλλάζει γνώμη ο λαός, νηστεύουν ζώα, νηστεύουν μεγάλοι και μικροί από φαγητό και από νερό. Άλλαξαν οι άνθρωποι, αλλάζει ο Θεός.

Δεν τη καταστρέφει τη Νινευή.

Σκίζει την υπογραφή Του ο Θεός.

Την έσκισε μόνος Του;

Η μετάνοια του την έσκισε.

Εάν λοιπόν εμείς θέλουμε σήμερα τα πράγματα να αλλάξουν, τα πράγματα να είναι υπέρ υμών έστω και με οποιονδήποτε να έρθει επι της σκηνής, θα πρέπει εμείς να αλλάξουμε, και τότε έχει τρόπο ο Θεός, και βρίσκει τρόπο ο Θεός …

Δημήτριος Παναγόπουλος (†)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here