Το τελευταίο χρονικό διάστημα η κοινωνία μας πέρα από τα εν ενέργεια προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει καλείται να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με μερικα αβουλα όντα που ασκούν βαριά κρητική απέναντι στα πρόσωπα με ειδικές ανάγκες.

Σε κάποιο δημοτικό συμβούλιο στην Ελλάδα ακούστηκε ότι οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες αποτελούν σφάλματα της φύσης και ότι είναι καταραμένοι από τον Θεό.

Πραγματικά τα συγκεκριμένα λόγια που ακούστηκαν λέγονται μόνο από ανθρώπους που δεν μπορούν να παραδεχτούν ότι τα πρόσωπα αυτά αποτελούν ένα συνδετικο κρίκο στην σημερινή κοινωνία μας.

Με βάση την θεολογία ο Θεός δεν είναι τιμωρός!

Μπορεί μερικοί να τον χαρακτηρίζουν έτσι ωστόσο η σημασία της λέξης τιμωρός δεν μεταφράζεται με το σύνηθες τρόπο: ο Υιός του Θεού προσέφερε την ευλογία Του πραγματοποιώντας θαύματα σε ανθρώπους με ειδικές ανάγκες (τυφλούς, παράλυτους κ.α) δεν έκανε διακρίσεις πόσο μάλιστα εάν ο άλλος ήταν πρόσωπο με ειδικές ανάγκες ή όχι.

Ο κάθε άνθρωπος έχει να κουβαλήσει τον δικό του σταυρό και να πορευέται στον δικό του Γολγοθά. Έτσι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες ή καλύτερα με ειδικές ικανότητες δεν αποτελούν καμία κατάρα του Θεού.

Αντιθέτως αποτελούν πρόσωπα θαυμασμού διότι η δύναμη που φέρουν τους κάνει ξεχωριστούς, όχι η σωματική τους δυσκολία. Ξεχωριστούς διότι οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες είναι και άνθρωποι με ικανότητες.

Ικανότητες που ο Θεός τους έδωσε για να τους κάνει να ξεχωρίζουν μέσα στην κοινωνια και να λάμπουν σαν άστρα φωτός.

Νικόλαος Μαρούδας

Πνευματικό τέκνο του πατρός Αθανασίου Μισσού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here