“Αυτός που μετανοεί αισθάνεται πολύ ισχυρή έλξη προς τον Θεό, η οποία περιπτύσσεται όλη του την ύπαρξη και μεταδίδει στον νου και την καρδιά του μια ξεχωριστή και φλογερή δίψα για τον Κύριο, ενώ αρχίζει να αναζητεί τον Άγιο των Άγίων.

Ο ισχυρός πόθος του ανθρώπου να προσεγγίσει τον Θεό, με την ένταση και τη ζέση που τον χαρακτηρίζουν καθαρίζει την καρδιά του από κάθε αλλότριο στοιχείο. Ελεύθερη πλέον μπορεί να κατευθυνθεί με όλη την ορμή της προς την εκζήτηση του Κυρίου…

Όσο περισσότερο παραμένει ο άνθρωπος σε προσευχή τόσο περισσότερο η ένταση και η ζέση της μετανοίας του, ελκύουν την πλούσια χάρη του Αγίου Πνεύματος.

Το σώμα του ενισχύεται από την πλούσια χάρη του Αγίου Πνεύματος. Το σώμα ενισχύεται από τη χάρη, για να υπομείνει περαιτέρω πνευματική άσκηση, ενώ η ίδια ενέργεια της προσευχής διανοίγει την καρδιά του ούτως ώστε και τα πιο απόκρυφα μυστικά της αποκαλύπτονται και καθαίρονται.

Κάθε γωνιά της ψυχής του θα δεχθεί ενδεχομένως τον φωτισμό και τη μυστική καθοδήγηση του Κυρίου στην οδό προς τον ολοτελή ανακαινισμό του”.

Από το βιβλίο: O KΡΥΠΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ,
Αρχιμ. Ζαχαρία Ζάχαρου, Έσσεξ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here