Το Σαββάτο βράδυ στις 13 Οκτωβρίου 2018 παρουσία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλου και άλλων Ιεραρχών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων πραγματοποιήθηκε η μεταφορά του Λειψανού του Αγίου Σάββα σε νέα λάρνακα και η αλλαγή των αμφίων του.

Άγιος Σάββας αλλαγή Αμφίων και Λάρνακας χτες βράδυ Ιερά Λαύρα Αγίου Σάββα Άγιοι Τόποι!!Γίνε μέλος της ομάδας μας Αγαπώ τον Χριστό

Gepostet von Αγαπώ τον Χριστό am Montag, 15. Oktober 2018

Η ανακοίνωση του Πατριαρχείου αναφέρει:

Την νύκτα του Σαββάτου, 30ης Σεπτεμβρίου / 13ης Οκτωβρίου 2018, ετελέσθη εις την Ιεράν Λαύραν του Οσίου Πατρός ημών Σάββα του ηγιασμένου η κατά την Αγιοσαββιτικήν τάξιν νυκτερινή ακολουθία και λειτουργία, της οποίας προεξήρξεν η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, συλλειτουργούντων Αυτώ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, και των Σεβασμιωτάτων Αρχιεπισκόπων Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, Πέλλης κ. Φιλουμένου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ, Αγιοταφιτών Ιερομονάχων και Αραβοφώνων Ιερέων, ως και παρεπιδημούντων εξ άλλων Εκκλησιών, του Αρχιδιακόνου Μάρκου και του διακόνου Δημητρίου.

 

Η Πατριαρχική και Αρχιερατική Λειτουργία εγένετο επί τω γεγονότι της κατά την εσπέραν ταύτην μεταθέσεως του τιμίου λειψάνου του οσίου Σάββα εκ της λάρνακος, εν η μετεκομίσθη εκ Βενετίας την 12ην Οκτωβρίου 1965 εις νέαν καλλιπρεπεστάτην αργυράν λάρνακα, κατασκευασθείσαν τη ευγενεί και επιμελημένη και αόκνω φροντίδι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου, τη χορηγία του κ. Χαραλάμπους Μυλωνά, ιδρυτού και Προέδρου της Ναυτιλιακής Εταιρείας TRANSMED SHIPPING και της συζύγου αυτού Χαρικλείας και τη θαυμασία τέχνη των αρχιτεκτόνων Πέτρου Κουφοπούλου και Μαρίνης Μυριανθέως-Κουφοπούλου, των αργυροχόων Βασιλείου και Σπυρίδωνος Χάιδου και της εν Βόλω Εταιρείας των αδελφών Λαζάρου.

Η πράξις αύτη αποτελεί ελάχιστον αντίδωρον προς τον Άγιον Σάββαν, ανθ᾽ ων πρεσβειών και ιάσεων ούτος παρέχει εις τους Αγιοσαββίτας και Αγιοταφίτας Πατέρας, εις τους προσκυνητάς και εις τον κόσμον άπαντα έως των περάτων της οικουμένης διά του αφθάρτου και τιμίου αυτού λειψάνου.  

Άμα τη απολύσει η Πατριαρχική Συνοδεία παρεκάθισεν εις την κέρασμα, το οποίον παρέθεσεν ο Πνευματικός της Λαύρας Αρχιμανδρίτης Ευδόκιμος προσφωνών διά προσφωνήσεως αυτού.

Δοξολογών τον Θεόν ο Μακαριώτατος και ευχαριστών πάντας τους συνδραμόντας εις το θεάρεστον έργον τούτο – δίκαιον όφλημα προς τον Όσιον ημών Πατέρα Σάββα τον ηγιασμένον και υπογραμμίζων οποίον πνευματικόν θησαυρόν κέκτηται η Μονή του Οσίου Σάββα και ευλογών πάντας ανεχώρησε δι᾽ Ιεροσόλυμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here