Στις 27 Σεπτεμβρίου του 1976 τελέστηκε από τον μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Αντώνιο Κόμπο, η χειροτονία εις Πρεσβύτερο του πρωτοπρεσβύτερου και πνευματικού σήμερα, π. Στέφανου Τσαντίρη που τοποθετήθηκε εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Μηνά στο Δρυόβουνο της Κοζάνης.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

Ο π. Στέφανος Τσαντίρης αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του ως εφημέριος του Δρυοβούνου θεώρησε σωστό και χρήσιμο, να επισκεφθεί κάθε σπίτι του χωριού αλλά και κάθε εκκλησία, εξωκλήσι, προκειμένου να δει εάν κάποιος κάτοικος, χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα όπως και σε τι κατάσταση βρίσκονται, τυχόν εξωκλήσια, του χωριού.

Στην προσπάθειά του αυτή τον βοήθησε και τον καθοδήγησε, ο Τριαντάφυλλος Κοντονικόλας, ράπτης κατά επάγγελμα του χωριού αλλά και ψάλτης στην εκκλησία του Αγίου Μηνά και όντος οι δυο τους επισκέφθηκαν κάθε σπίτι στο χωριό που κατοικούνταν αλλά κάθε εξωκλήσι.

Ένα βράδυ ο π. Στέφανος Τσαντίρης είδε ένα όραμα στο οποίο ένας υπερήλικας άνδρας υποβασταζόμενος από ένα μπαστούνι και με τραγιάσκα, του είπε με αυστηρό τόνο: Παπά, θα σε μαλώσω…Γιατί παπούλη, τι σου έκανα; του απαντά ο ΠαπαΣτέφανος…Σε όλους πήγες αλλά σε εμένα δεν ήρθες του απαντά ο γεράκος..

Η συνέχεια στο άρθρο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΓΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ (ΦΩΤΟ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here