Σίγουρα σαν Χριστιανοί όταν μιλά με για την Ανάταση του Θεανθρώπου Χριστού μιλάμε για τον ακρογωνιαίο λίθο της πίστης μας.

Ο απόστολος Παύλος γράφει:

Η ανάσταση είναι το ουσιαστικότερο σημείο της πίστης μας.

Στην προς Α΄ Κορινθίους κεφάλαιο 15, ο Παύλος εξηγεί με λεπτομέρεια την σπουδαιότητα της Ανάστασης του Χριστού. Κάποιοι στην Κόρινθο δεν πίστεψαν στην ανάσταση των νεκρών και σ΄ αυτό το κεφάλαιο ο Παύλος δίνει έξι καταστροφικές συνέπειες εάν δεν υπήρχε η Ανάσταση:

1) το κήρυγμα για τον Χριστό θα ήταν μάταιο (εδάφιο 14),

2) η πίστη στον Χριστό θα ήταν μάταιη (εδάφιο 14),

3) όλοι οι μάρτυρες και οι κήρυκες της αναστάσεως θα ήταν ψεύτες (εδάφιο 15),

4) κανείς δεν θα λυτρωνόταν από τις αμαρτίες του (εδάφιο 17),

5) όλοι οι πιστοί που πέθαναν θα είχαν χαθεί (εδάφιο 18) και

6) οι Χριστιανοί θα ήταν οι ελεεινότεροι άνθρωποι πάνω στη γη (εδάφιο 19). Αλλά πραγματικά ο Χριστός αναστήθηκε από τους νεκρούς και «έγινε η απαρχή αυτών που έχουν κοιμηθεί» (εδάφιο 20) εξασφαλίζοντας ότι θα Τον ακολουθήσουμε σε ανάσταση.

Η Ανάσταση του Χριστού είναι η ελπίδα μας. Δεν έχει σημασία αν είναι ένα απλό ιστορικό γεγονός. Έχει σημασία όμως διότι η Ανάσταση του Χριστού έχει μια υπαρξιακή διάσταση.

Δηλώνει την αρχή της νέας ζωής ενός καινούργιου κόσμου που προσφέρει ο Θεός στην ανθρωπότητα. Αυτός ο καινούργιος κόσμος δεν θα έχει φθορά, ούτε ακόμη και την σκιά του θανάτου.

Η Ανάσταση είναι η θριαμβευτική και ένδοξη νίκη για κάθε πιστό. Ο Ιησούς Χριστός πέθανε, θάφτηκε και αναστήθηκε την τρίτη ημέρα σύμφωνα με την Γραφή. Και, έρχεται ξανά! Οι νεκροί εν Χριστώ θα αναστηθούνε και αυτοί που θα μείνουν και θα είναι ζωντανοί κατά την Έλευσή Του θα αλλάξουν και θα λάβουν νέα, ένδοξα σώματα (Α΄ Θεσσαλονικείς 4:13-18).

Απέδειξε ότι ο Θεός δέχθηκε την θυσία του Ιησού για λογαριασμό μας. Αποδεικνύει ότι ο Θεός έχει την δύναμη να μας αναστήσει από τους νεκρούς. Εγγυάται ότι αυτοί που πιστεύουν στον Χριστό δεν θα παραμείνουν νεκροί αλλά θα αναστηθούνε σε αιώνια ζωή. Αυτή είναι η ευλογημένη ελπίδα μας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here