Απόστολοι εκ περάτων, συναθροισθέντες ενθάδε....

Με ψυχή γεμάτη κατάνυξη και ελπίδα, απανταχού στον κόσμο, προστρέχουν οι Χριστιανοί να μαρτυρήσουν την πίστη τους στην Υπεραγία Θεοτόκο, στα αμέτρητα προσκυνήματα που θα λιτανεύσουν οι θαυματουργές εικόνες της Παναγίας.

Από τις μεγάλες πόλεις έως τα μικρά ακριτικά και απομονωμένα χωριά με ευλάβεια και σεβασμό θα προσέλθουν οι πιστοί στον οίκο του Πατρός για να υμνήσουν την Μητέρα όλου του κόσμου.

Θα ψαλλουμε ύμνους προς τιμήν Της και ως ελάχιστοι, θα προστρέξουμε στην σκέπη της αληθινής μητρός για να κλάψουμε στην αγκαλιά της, να προσευχηθούμε, να ικετεύσουμε για την σωτηρία της ψυχής μας.

Φιλεύσπλαχνη μάνα η Παναγιά, θα δεχτεί τους άσωτους παίδες για να τους παρηγορήσει, να απαλύνει τον πόνο τους, να γιατρέψει τις πληγές των ψυχών τους και ως μεσήτρια των προσευχών μας να μεσολαβήσει στον Υιό της για την σωτηρία μας, αφού σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση η Παναγία λίγο πριν τη μετάσταση της στους Ουρανούς υποσχέθηκε ότι δεν θα σταματήσει να φροντίζει για όλον τον κόσμο και θα γίνει η μεσίτρια στον Υιό της για την σωτηρία της ανθρωπότητας… Αμήν.

΄΄ Υπερένδοξε, Αειπάρθενε, ευλογημένη Θεοτόκε,
προσάγαγε την ημετέραν προσευχήν τω Υιώ σου
και Θεώ ημών, και αίτησαι ινά σώση διά σου τας ψυχάς ημών ΄΄.

΄΄ Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι,
Μήτερ του Θεού, φύλαξον με
υπό την σκέπην σου ΄΄.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here