Γράφει ο Αρχιμ. Αθανάσιος Μισσός στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθώ μέρες τώρα διάφορα σχόλια εκατέρωθεν περί της απόφασης του μέχρι πρότινος Αρχιμανδρίτη Ανδρέα Κονάνου για την εθελούσια αποχώρησή του από τις τάξεις του κλήρου.

Τα σχόλια μάλιστα είναι τόσο ακραία, λες και γράφονται από υδροκέφαλους χριστιανοταλιμπάν ή από αγαπούληδες που ζουν στον όμορφο κόσμο, τον ηθικό, τον αγγελικά πλασμένο.

Άλλοι ένιωσαν σαν να έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους και άλλοι επικροτούν την απόφαση του πρώην ιερέως. Οι περισσότεροι γραφικοί βρήκαν πάλι μια αφορμή να εμέσουν χολή σε έναν χαρισματικό άνθρωπο που με τις ιδέες του έγινε πόλος έλξης αλλά και σημείον αμφιλεγόμενον.

Σίγουρα η θεώρησή του σε διάφορα ζητήματα ήταν επηρεασμένη από άλλους κλάδους θεωρητικών επιστημών, όπως η ψυχολογία και η μεταμοντέρνα φιλοσοφία σε βαθμό που να φαίνεται προτεσταντίζουσα.

Πέραν όμως των όποιων χαρακτηριστικών δεν έπαυε ο εν λόγω ιεροκήρυκας να είναι ένας έξυπνος άνθρωπος με παλμό και αγωνία για τον πλησίον μας.

Η συνέχεια στο άρθρο Βόμβα-Γερ. Αθανάσιος για Ανδρέα Κονάνο: Παραγκωνισμένος- Η εκκλησία τον εκμεταλλευόταν

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν ολοκλήρωσα την ανάγνωση όλου του άρθρου για τον Ανδρέα Κονάνο. Μου αρκεί η ανάγνωση των πρώτων γραμμών. “Σημείο αντιλεγόμενο” ο πρώην Αρχιμανδρίτης και νυν λαϊκός ! Χθες εορτάσαμε την μνήμη του Ιερού Χρυσοστόμου , ο οποίος εκδιώχθηκε από τον Πατριαρχικό Θρόνο με σύνοδο Αρχιερέων που είχαν ελεγχθεί από τον Άγιο , για την βιωτή τους. Πέταξε τα ράσα ο Άγιος μετά απ αυτό; Επανήλθε στην τάξη των λαϊκών μετά την εξορία του; ΟΧΙ ! Οπότε , ας σταματήσει κάθε προσπάθεια να ηρωποιηθεί μια τέτοια αποστασία!

  2. Όλα είναι θέλημα θεού μόνο με προσευχή .νηστεία. εξωμολογηση.και θεία κοινωνία θα μας σωση .αγωνίζομαι εδώ και σαράντα έτη να βρω το κακό που μου έχουν κανει. Θα το βρω είμαι σίγουρος με την βοήθεια του θεού θα τα καταφέρω είμαι στα είχνη του .σχεδων το βρήκα με έκανε Μάγια η πρώην γυναίκα μου. Το πλήρωσε δεν ζη πέθανε από καρκίνο πριν πέντε χρόνια το κακό όμως υπάρχη θα το βρω με την βοήθεια του θεού όλα εδώ πληρωνονται

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here