ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ: Νεότερα από τη φωτιά τώρα σε Εύβοια, Πικέρμι, Σπάτα. Τρεις εστίες φωτιάς στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου: Προληπτική εκκένωση σε 5 χωριά – Δεν απειλούνται σπίτια!

Και στις τρεις πυρκαγιές δεν απειλούνται σπίτια, όπως τόνισε ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Στερεάς Ελλάδας, Βαγγέλης Παλιός, ενώ συνολικά επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και συνδράμουν υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα ΟΤΑ.

Μετά τα Μανίκια, ξέσπασαν δύο νέες εστίες φωτιάς τα ξημερώματα της Παρασκευής (05-07-2019) στις περιοχές Πυργί και Άγιος Γεώργιος του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου…

Όπως και νωρίτερα στον οικισμό Μακρυχώρι, δόθηκε εντολή από την Πυροσβεστική να εκκενωθούν για προληπτικούς λόγους από τη φωτιά τα χωριά, Νεοχώρι, Λοφίσκος Αυλωναρίου, Γαβαλάς, Δάφνη και Ελέα.

Κατά την διάρκεια της φωτιάς στη περιοχή Μανίκια του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου…ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο έκανε την εμφάνιση του σε παραλία της Ακτής Νηρέως προκειμένου να πάρει νερό από τη θάλασσα.

Δεν έλειψε και η τρομολαγνεία από τις τελευταίες πυρκαγιές στην Εύβοια…

«Δεν έχουν απειληθεί σπίτια, δεν έχουν απειληθεί άνθρωποι», δήλωσε νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, για την εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Εύβοια και εκτίμησε ότι θα τεθεί υπό έλεγχο.

Όπως είπε: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Έγινε πράγματι εκκένωση του χωριού Μακρυχώρι, αλλά για προληπτικούς λόγους, ενώ υπάρχει ετοιμότητα για εκκένωση και του χωριού Θαρούνια, πλην όμως η φωτιά έχει απομακρυνθεί και το χωριό δεν απειλείται».

Πως είναι τώρα η φωτιά σε Πικέρμι και Σπάτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here