ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Οι εκλογές για την πλήρωση των θέσεων σε Λαγκαδά και Καστοριά καταφτάνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE το επόμενο χρονικό διάστημα προκειται να μας απασχολήσουν κυρίως 2 προσωπα.

Το 1ο πρόσωπο είναι ο Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος με πλούσια δράση και εξαιρετικό έργο εδώ και χρόνια ο οποίος θα είναι υποψηφιος για τη Μητροπολη Καστοριάς.

Το 2ο προσωπο είναι ο Πάτμιος Αρχιμανδρίτης Πλάτων Κρικρης που προοριζεται όπως όλα δειχνουν για τη Μητροπολη Λαγκαδα.

Ο Άρχιμανδρίτης Πλάτων Κρικρῆς εγεννήθη είς τήν Ίεράν νῆσον της Πάτμου τό ἕτος 1962,ὀπου παρακολούθησε τίς ἐγκύκλιες σπουδές και ἀπεφοίτησε ἀπό τήν Πατμιάδα Ἐκκλησιαστική Σχολή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Τό ἔτος 1977 εισήχθη ὠς δόκιμος μοναχός στην Ἱερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ἁγίου Ιωάννου τοῡ Θεολόγου και τον Απρίλιο του 1979 εκάρη μοναχός ὑπό του θείου του μακαριστού Καθηγουμένου Ισιδώρου(μετέπειτα Επισκόπου Τράλλεων), λαβών το όνομα Πλάτων προς τιμήν του Αγίου Εθνοιερομάρτυρος Πλάτωνος Αϊβαζίδου συγγενούς εκ πατρός του. Υπηρέτησε ως Κωδικογράφος της Μονής, Κατηχητής της Πατριαρχικής Εξαρχίας Πάτμου και ασχολήθηκε με την παλαιογραφία στην Πατμιακή βιβλιοθήκη.

Η συνεχεια στο άρθρο Τα σενάρια και τα ονόματα για Μητρόπολη Λαγκαδά και Μητροπολη Καστοριάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here