Οι Ιεροί Ναοί θα είναι ανοιχτοί για τους πιστούς με την τήρηση των μέτρων και οι Θείες Λειτουργίες θα τελούνται με την παρουσία πιστών με το μέτρο ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο τα 50 άτομα εντός του Ναού.

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή ημέρα καθώς το απόγευμα αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις σχετικά με το καθεστώς που θα επικρατεί τη νέα εβδομάδα στη χώρα μας, καθώς στις έξι το πρωί της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου λήγουν τα περιοριστικά μέτρα.

Σήμερα, αναμένονται οι σχετικές εισηγήσεις των ειδικών και της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων προς την κυβέρνηση, ώστε να ληφθούν οι αποφάσεις για τα μέτρα που θα ισχύσουν για το επόμενο διάστημα, τις οποίες θα ανακοινώσει το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα στοιχεία και προχωρά βήμα-βήμα σε αποφάσεις, με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων. Δεν βάζει σε καμιά ζυγαριά την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά δεν αγνοεί τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, όπως για παράδειγμα του εμπορίου, που έχει μπροστά του την περίοδο εκπτώσεων. Αποφάσεις για το επόμενο διάστημα θα λαμβάνονται -μετά από τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων- και θα ανακοινώνονται κάθε Παρασκευή από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας».

Η συνεχεια στο αρθρο Πως θα ανοιξουν οι εκκλησιες στις 24 Ιανουαρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here