Είναι αναγκαία η παρουσία των πενθούντων στο ναό και στη λατρεία της Εκκλησίας μας;

Οι Ιεροί Ναοί όλης της χώρας θα λειτουργούν με περιορισμούς. Συγκεκριμένα κατά τις Ιερές Ακολουθίες της Τετάρτης 21 Απριλίου, Παρασκευής 23 Απριλίου, του Σαββάτου του Λαζάρου 24 Απριλίου και την Κυριακή των Βαΐων 25 Απριλίου, οι πιστοί θα μπορούν να λειτουργηθούν με την αναλογία 1 ατόμου ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο τα 20 άτομα.

Εκδόθηκε το ΦΕΚ με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα μέτρα που θα ισχύουν μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα το πρωί. Οι Ιεροί Ναοί όλης της χώρας θα λειτουργούν με περιορισμούς. Συγκεκριμένα κατά τις Ιερές Ακολουθίες της Τετάρτης 21 Απριλίου, Παρασκευής 23 Απριλίου, του Σαββάτου του Λαζάρου 24 Απριλίου και την Κυριακή των Βαΐων 25 Απριλίου, οι πιστοί θα μπορούν να λειτουργηθούν με την αναλογία 1 ατόμου ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο τα 20 άτομα.
Στις επιδημιολογικές περιοχές που βρίσκονται στο επιδημιολογικό επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου τις υπόλοιπες μέρες που δεν αναφέρονται παραπάνω θα τελούνται οι Ακολουθίες κεκλεισμένων των θυρών αποκλειστικά από τον θρησκευτικό λειτουργό ενώ στις κόκκινες περιοχές θα τελούνται με περιορισμούς, δηλαδή ανώτατο όριο 9 άτομα και 1 ανά 25 τ.μ..

Η συνέχεια στο άρθρο Βγήκε το ΦΕΚ: 20 πιστοί στις εκκλησίες το Σάββατο του Λαζάρου και Κυριακή των Βαΐων

Ευαγγέλιο Κυριακής 18 Απριλίου 2021 – Κυριακή Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here