«Να μην εγκλωβιστούμε κρατώντας ένα ρολόι και χάσουμε την πραγματική ουσία των ημερών που είναι η συνάντηση μας με τον Αναστάντα Χριστό».

Αυτό ήταν το μήνυμα του Θεοφιλέστατου Επίσκοπου Κνωσού και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης Πρόδρομου Ξενάκη, ο οποίος μίλησε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και τη Μαρία Μπινιχάκη.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού ξεκαθάρισε με τον πλέον σαφή τρόπο πως η Εκκλησία της Κρήτης θα σεβαστεί όποιες αποφάσεις πάρει η ελληνική κυβέρνηση για τις ημέρες του Πάσχα και την λειτουργία των Ιερών Ναών τη Μεγάλη Εβδομάδα.

«Το γράμμα που δημοσιεύτηκε είναι η επιστολή της Εκκλησίας της Κρήτης που εστάλη στις 19 Απριλίου στην υπουργό Παιδείας με τις θέσεις της Εκκλησίας της Κρήτης για τις ημέρες του Πάσχα. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί τις επόμενες μέρες θα είναι απόλυτα σεβαστή από εμάς και κακώς κάποιοι παρουσίασαν την επιστολή μας ως πρόθεση για αντάρτικο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πρόδρομος Ξενάκης επισημαίνοντας επίσης πως αυτό που ζήτησε η Εκκλησία της Κρήτης ήταν η διεύρυνση της δυνατότητας μετακίνησης των πολιτών για τρεις μέρες.

Όπως μάλιστα ανέφερε ο Επίσκοπος Κνωσού πριν από μερικές εβδομάδες και η Εκκλησία της Ελλάδας είχε στείλει επιστολή στο υπουργείο Παιδείας και το περιεχόμενο της ήταν ανάλογο με αυτά που που αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης και συνέταξε την επιστολή προς την υπουργό Παιδείας.

Η συνέχεια στο άρθρο Τελικά δεν διαφοροποιείται η Εκκλησία της Κρήτης – Θα σεβαστεί τις αποφάσεις της Κυβέρνησης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here