Έλαβα το από 22-4-2021 ηλεκτρονικό μήνυμά σου και χωρίς να ξέρω ποιός είσαι, πόθεν είσαι και πού μένεις, αλλά και με τι σκοπό με ερωτάς, εγώ σου απαντώ, επειδή κατά τον Απόστολον Πέτρον πρέπει να δίνουμε εξηγήσεις (λόγον) περί της πίστεώς μας εις πάντα αιτούντα (Α Πέτρου Γ 15), αλλά και επειδή πιστεύω ότι με ερωτάς όχι για να με πειράξης αλλά για να διδαχθής και να συμμορφωθής σ’αυτά , αφού μάλιστα με κολακεύεις γράφοντας, ότι είμαι «ένας από τους πιο σεβαστούς ιεράρχες και φυσικά πατέρας όλων των Ηλείων».

Σου απαντώ λοιπόν, στην ερώτησί σου, η οποία είναι: «Πώς θα κάνουμε ανάσταση στις 21.00 του Σαββάτου, δηλαδή την δεύτερην ημέραν και όχι στις 12 δηλαδή την τρίτην ημέρα κατά τας γραφάς;».

Απάντησις.

1. Η Εκκλησία μας στην ζωή της εχρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί δύο τρόπους ποιμαντικής Διακονίας: Την ακρίβεια και την οικονομία, με μοναδικό σκοπό και κριτήριο πάντοτε την σωτηρία των ανθρώπων και την πνευματική τους ωφέλεια. Προς τούτο στην Λατρεία έχει κάνει τις εξής μεταβολές:

α.Την Εσπερινή θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων δώρων μετέφερε το πρωί, ώστε οι άνθρωποι να εκκλησιαστούν το πρωΐ, να κοινωνήσουν των αχράντων μυστηρίων και μετά να πάνε στις δουλειές τους, αλλά και να μη μένουν νηστικοί μέχρι το απόγευμα στις 5.

Η συνέχεια στο άρθρο Ηλείας Γερμανός για ώρα Αναστάσεως: Υπέρ των Χριστιανών η αλλαγή από την Εκκλησία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here