Δίκαιος εις τον αιώνα ζή

Επί τη συμπληρώσει οκταετίας (22-9-2010) από την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτου Ρόδου κυρού Αποστόλου Διμέλη, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιος Μισσός, ετέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Ιεράρχου, όπως Κύριος ο Θεός, τάξη την ψυχήν Αυτού ένθα οι Δίκαιοι αναπαύονται.

Ιστάμενος προ του μνήματος έψαλλε με περισσή κατάνυξη και δέος το προβλεπόμενο «Τρισάγιον» και ενθέρμως ανέπεμψεν δέησιν στον Τριαδικό Θεό ίνα κατατάξη Αυτόν εν κόλποις Αβραάμ και μετά Αγίων συναριθμήσαι.

Σημειωτέων το απέριττον ταφικό μνημείο ανηγέρθη δαπάναις του Μητροπολίτου Μιλήτου κ.κ. Αποστόλου, όστις τυγχάνει πνευματικός υιός του μακαρία τη λήξει Αρχιερέως Αποστόλου και διάδοχος του στο πηδάλιο της Σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, Βασιλικά Χαλκιδικής.

Στα Δωδεκάνησα ακόμη πνευματικό ανάστημα του Μακαριστού ήταν και Μακαριστός πρώτος Μητροπολίτης Σύμης κυρός Χρυσόστομος ο Α’.

Ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος έσπευσε (19-9-2018) ίσως πρώτος να ψάλλει το Τρισάγιο κινούμενος από ευσυνειδησία και ευγνωμοσύνη προς τον γέροντα του Απόστολο, Αρχιερέα γενόμενον, διότι εξ αυτού έλκει την ιερατική του κλίση και ιδιότητα.

Εξάλλου άπαντες ενδόμυχα γνωρίζουν την ποιότητα, την προσωπικότητα και το ήθος του Μακαριστού και όλοι αναπολούν και ενθυμούνται ημερών αρχαίων.

Επίσης έψαλλε και έτερον τρισάγιον για τον λίαν αγαπητό του συμμαθητή Πανορμίτη Φασουλάρη του Ιωάννη επί τη συμπληρώσει 40 ημερών από την αιφνίδια κοίμηση του.

Γαίαν Έχεις Ελαφράν

ευχόμενος ανάψυξιν και τόπον χλόης

Ο ευγνώμων πνευματικός σου Υιός

Αθανάσιος Μισσός, Αρχιμανδρίτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here