Σαν σήμερα ο Παύλος Μελάς αφήνει την τελευταία του πνοή στην μάχη για την απελευθέρωση της Μακεδονίας 117 χρόνια από το θάνατο του σπουδαίου και ηρωικού μακεδονομάχου.

Διαβάζοντας ιστορικές πήγες μπορεις να διακρίνεις τον λεονταρισμό ενός οικογένειαρχη και Ατόφιου Έλληνα! Η θυσία των πάντων η υπομονή και το πείσμα του φέρνει την αρχή για την απελευθέρωση της Μακεδονίας από τους Βούλγαρους το έτος 1912-1913 με την κορύφωση των βαλκανικών πολέμων.

Ο Παύλος Μελάς ο σπουδαίος αυτός στρατιωτικός αποτελεί πρότυπο προς μίμηση και θαυμασμού διότι δεν πτοήθηκε από τις γαλουχίες που επικρατούσαν εκείνη την εποχή. Ωστόσο αντιστάθηκε και ξεκίνησε να εκπληρώνει το όνειρο του το οποίο όπως γνωρίζουμε όλοι ήταν να δει την Μακεδονία ελεύθερη!

Το όνειρο του εκπληρωθηκε ύστερα από αρκετά χρόνια ωστόσο ο εχθρός δεν έπαψε να προσπαθεί να ξαναβρεί το <<άδικο>> δίκιο του 117 χρόνια αργότερα από τον θάνατο του Παύλου Μελά.

Ερχόμενοι στο σήμερα και διακρίνωντας μια ιστορική παρατυπία αδυνατούμε να πιστέψουμε πολλοί πως ο όρος Μακεδονία μπορεί να διεκδικηθεί από λαούς δίχως ίχνος ιστορίας παραμόνο πολιτικών συμφερόντων.

Η Μακεδονία εδώ και αρκετά χρόνια έχει επισφραγιστεί ως ελεύθερη και ως μοναδική με αίμα ηρωικό με ονόματα που δυστυχώς πέρασαν στην αιωνιότητα πολεμόντας για την κατάκτηση και την ένταξη της Μακεδονίας στον τόπο προέλευσης που τις ανήκει!

Με ονόματα που έγραψαν την ιστορία μια φορά και μας την άφησαν ως παρακαταθήκη δίχως να την μετατρέψουμε αλλά να την διαφυλάξουμε για το συμφέρον της χώρας μας.

Νικόλαος Μαρούδας

Πνευματικοπαίδι του Γέροντος Αθανασίου Μισσού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here