Καλλιτεχνική εκδήλωση προς τιμήν του Αγίου Λουκά του Ιατρού

Τις  ημέρες αυτές εορτάζει ένας από τους μεγαλύτερους Αγίους του 20ου αιώνα! Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός, Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας (1877-1961).

Οι ιατρικές επιτυχίες του, τα έκτακτα διανοητικά  προσόντα, το σθένος απέναντι στους διωγμούς ταυ αθεϊστικού καθεστώτος στη σταλινική Ρωσία, και η πανθομολογούμενη αγιότητά του τον κατέστησαν πρότυπο Ιεράρχη.

Η  φήμη του εξαπλώθηκε  γρήγορα και στα προσκυνήματά του πλέον καταφθάνουν ασθενείς από παντού, σε όλες τις Ορθόδοξες χώρες. Στην πατρίδα μας είναι ιδιαιτέρως προσφιλής και ναοί του χτίζονται σε όλη την επικράτεια, όπου οι πιστοί προσέρχονται με βαθιά ευλάβεια για να αποθέσουν τον καημό και πόνο της ψυχής τους.

Με μεγάλη χαρά, λοιπόν, ο «Εσταυρωμένος» κήρυξε τον Άγιο Λουκά προστάτη των Εθελοντών του και κάθε χρόνο πραγματοποιεί διάφορες εκδηλώσεις προς τιμήν του και προς παρηγορία των διακονούντων και διακονουμένων στον σπουδαίο αυτόν πυρήνα Εθελοντισμού, πάντα με την ευλογία της τοπικής μας Εκκλησίας.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη 12/6, στις 7.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση  στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Βόλου, με τη συμμετοχή του Βυζαντινού χορού του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου και της φιλαρμονικής της νεανικής συντροφιάς του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Λαρίσης. Περιλαμβάνει Προσλαλιά – χαιρετισμούς από εκπρόσωπους του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ»  και της «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΥ» της Ι. Μ. Δημητριάδος,  Εκκλησιαστικούς ύμνους από τις ακολουθίες του Αγ. Λουκά και του Πεντηκοσταρίου. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο  Αρχιμ. Νικηφόρος Κοντογιάννης, Προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Λαρίσης και υπεύθυνος στην πολυπληθή φυλακή Λαρίσης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 2019, με τη συνεργασία της «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΥ» και υπό την αιγίδα του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Φωτογραφία : Ηλία Σακελλάρη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ