Γιορτή του Ψαρά και του Αγρότη στο Αγγελοχώρι το Σάββατο 29 Ιουνίου

Η θεσμοθετημένη από το 2003 ”Γιορτή του Ψαρά και του Αγρότη”, αφιερωμένη στην αλιεία και τη γεωργία, προσκαλεί τον κόσμο από τον Δήμο Θερμαϊκού και όχι μόνον, το Σάββατο 29 Ιουνίου, στο λιμάνι του Αγγελοχωρίου, να ψυχαγωγηθεί συμμετέχοντας σε ένα γλέντι με ζωντανή μουσική, εκλεκτά και πλούσια εδέσματα και πολύ κέφι.

Με την αλιεία και την οστρακοκαλλιέργεια να αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της ταυτότητας του Δήμου Θερμαϊκού, με σημαντικές ποσότητες εμπορεύματος να διακινούνται από την Ιχθυόσκαλα της Νέας Μηχανιώνας, σε συνδυασμό με τον γεωργικό τομέα, με τις αμπελοκαλλιέργειες, ο ρόλος των εν λόγων δραστηριοτήτων στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής είναι καθοριστικός.

Το πρόγραμμα του εορτασμού στο ανακαινισμένο Ιερό Παρεκκλησίο των Αγ. Αποστόλων στην παραλία του Αγγελοχωρίου ξεκινά το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019, παραμονή των Αγίων Αποστόλων στις 19:00 με Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, κ.κ. Ιουστίνου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού θα ακολουθήσει η καθιερωμένη ”Εορτή του Ψαρά και του Αγρότη”, ένα παραδοσιακό λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή του Δήμου Θερμαϊκού και τον Α.Μ.Σ. Κεραυνός Αγγελοχωρίου. Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα διατεθεί υπέρ της Αγιογραφήσεως του Ιερού Ναού.

Την Κυριακή 30 Ιουνίου στις 07:30 π.μ. θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων Αποστόλων παραλίας Αγγελοχωρίου. Στον Κεντρικό Ναό ΔΕΝ θα γίνει λειτουργία.

Στον προαύλιο χώρο του Ναού θα λειτουργήσει έκθεση, όπου τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ της Αγιογραφήσεως του Ιερού Ναού. Την ασφάλεια – ρύθμιση της πανηγύρεως έχει αναλάβει ο Ο.Φ.Κ.Α.Θ.

* Φωτογραφία Κώστας Αργύρης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here