Απὸ την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται, ότι, με αφορμὴ την επέτειο μνήμη του αγίου Αποστόλου Σίλα, συνεργού του φωτιστού και πολιούχου μας αγίου Αποστόλου Παύλου, η τοπική μας Εκκλησία έχει προγραμματίσει την τέλεση των εορτίων λατρευτικών εκδηλώσεων στο μοναστήρι του αγίου Σίλα Καβάλας, κατὰ το προσεχὲς διήμερο 29 και30 Ιουλίου 2019. Το πρόγραμμα της Εορτής περιλαμβάνει :

Την Δευτέρα, 29 Ἰουλίου και ώρα 7 το απόγευμα, τον πανηγυρικὸ Εσπερινό και ακολούθως περι τις 8.30 μ.μ. το Μνημόσυνο επὶ του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου Φ.Ν.Θ. κυρού Προκοπίου, επὶ τη συμπληρώσει δύο χρόνων απὸ την κοίμησή του.

Την Τρίτη, 30 Ιουλίου το πρωΐ, το πανηγυρικὸ Αρχιερατικὸ Συλλείτουργο, και
το απόγευμα της Τρίτης30 Ιουλίου ώρα 7, τον μεθέορτο Εσπερινὸ με την Παράκληση του αγίου και ακολούθως περί τις 8 μ.μ. την Λιτάνευση της ιεράς Εικόνος του αγίου στα ερείπια της αρχαίας οδού «Εγνατία», επὶ των οποίων εβάδισαν και οι φωτιστές μας άγιοι Απόστολοι την άνοιξη του 50 μ.Χ.

Στο σημείο, όπου, σύμφωνα με την παράδοση, αναπαύθηκε κατὰ την οδοιπορία απὸ το λιμάνι της αρχαίας Νεαπόλεως πρὸς τους Φιλίππους ο Απόστολος Παύλος με τον συνοδίτη του Απόστολο Σίλα στην ιερὰ Μονή του, θα ψάλωμε με θρησκευτικὴ ευλάβεια ψαλμοὺς και ύμνους και ωδὲς πνευματικὲς, τιμώντας τους φυτουργοὺς της πίστεώς μας και ανταποδίδοντας οφειλετικώς πρός τον άγιο τριαδικὸ Θεὸ μας την λατρεία μας και πρὸς Εκείνους την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here