Κοσμοσυρροή στον Ιερό Ιδρυματικό Ναό στην Χριστουγεννιάτικη Θ. Λειτουργία

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, συγκίνηση και ευλάβεια, η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, η Γέννηση του Θεανθρώπου γιορτάστηκε και φέτος στον Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Τρύφωνος Ρόδου.

Ιερούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιος Μισσός. Πλήθος κόσμου συνέρρεε από το πρωί στις 7 έως τις 11:30 καθώς μετά την Θ. Λειτουργία, το παραδοσιακό συγκρότημα “Μενεξέδες” απέδωσε τα κάλαντα, νησιώτικα και μικρασιάτικα τραγούδια.

Μια ξεχωριστή μέρα μεγάλη μέρα για όλους μας και όσους συμμετέχουν συνειδητά και αυτές τις μέρες του Αγίου Δωδεκαημέρου στις Ακολουθίες του Ιδρυματικού Ναού και στις εκδηλώσεις υπό την πρόνοια του ακούραστου λευίτη της Εκκλησίας μας Γέροντος Αθανασίου Μισσού.

Μοίρασε απλόχερα με δική του αποκλειστική μέριμνα, κρατώντας και τιμώντας πάντα καθ’ όλο το έτος, τις παραδόσεις, με Χριστόψωμα, μοίρασε, γλυκά, μοίρασε δώρα, μοίρασε ευχές και κυρίως την ιερατική του προσευχή για όλους μας στον Γεννηθέντα και Σωτήρα μας Ιησού Χριστό.

Μοναδικό και ξεχωριστό το Παραδοσιακό Συγκρότημα των “Μενεξέδων” ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου και χοράρχης κ. Ευστάθιος Μανούσος με τους 5 υιούς του οργανοπαίχτες και μουσικούς που πλαισιώνουν το συγκρότημα, απέδωσαν περίφημα τα παραδοσιακά μας κάλαντα και τραγούδια νησιώτικά και Μικρασιάτικα.

Μικροί και μεγάλοι απεκόμισαν την πνευματική, ευχαριστηριακή αλλά και ψυχαγωγική νότα στο Χριστουγεννιάτικο πρωϊνό στον ευλογημένο Οίκο του Θεού με τον αξιοθαύμαστο Γέροντα μας Αθανάσιο, εμφανώς κουρασμένος αλλά και ευχαριστημένος για τα έργα και τις ημέρες του και χαίρει τους πνευματικούς καρπούς των τιμίων χειρών του.

Χριστός Ετέχθη !

  

 

 

 

 

 

 

Κοσμοσυρροή στον Ιερό Ιδρυματικό Ναό στην Χριστουγεννιάτικη Θ. Λειτουργία

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here