Συγχαρητήρια στους Μητροπολίτες Καλαβρύτων Αμβρόσιο, Κονίτσης Ανδρέα και Φλωρίνης Θεόκλητο

Στις παράξενες ημέρες που ζούμε ως Ορθόδοξοι Κληρικοί και Χριστιανοί με  συμβιβασμούς και προδοσίες,  φωτεινά παραδείγματα ταγών της Εκκλησίας μας, μας δίνουν την ευκαιρία όχι απλά να τους συγχαρούμε, αλλά να νιώθουμε εθνικά και θρησκευτικά υπερήφανοι και να έχουμε ένα στήριγμα αισιοδοξίας και παρηγοριάς.

Αξίζει να αναφερθούμε στον απλό και πολυσέβαστο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.Αμβρόσιο Λενή. Για την πολύχρονη, ανδροπρεπή Ιεραρχική του παρουσία στο χώρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.

Για το πνευματικό, συγγραφικό, πατριωτικό εθνικό του έργο σε μια κωμόπολη που μόνο αγίους και μάρτυρες ανέδειξε. Για την πρόσφατη δικαστική και απαράδεκτη απόφαση. Η ποινή αυτή η γελοία, ανεβάζει ψηλά τον σεβαστό Ιεράρχη Αμβρόσιο, που υπερασπίζεται τα ιερά και όσια και τους κανόνες της Αγίας μας Εκκλησίας, σε εθνικά, θρησκευτικά και ηθικά θέματα.

Παράδειγμα τιμής και πρότυπο για δίδαγμα στους νεώτερους είναι οι διωγμοί και οι επιθέσεις αυτές, που θέλουν τα κέντρα αυτά της Νέας Εποχής, να φιμώσουν την αλήθεια και την παρρησία.

Μας έχετε κάνει υπερήφανους σαν Έλληνες και ορθόδοξους χριστιανούς Άγιε Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιε. Και συγχαρητήρια γιατί ανάμεσα στους πολυάριθμους γέροντες που περιθάλπετε γηροκομήσατε μέχρι τον θάνατό του τον αδελφό του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Κυρού Χριστοδούλου, Ιωάννη Παρασκευαίδη επί 11 χρόνια. Μπράβο σας Άγιε Καλαβρύτων.

Μία ακόμη αθόρυβη και αξιοπρεπής  Αρχιερατική φιγούρα της σύγχρονης εποχής μας είναι ο πολυσέβαστος Μητροπολίτης Δριυνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.Ανδρέας Τρεμπέλας Ανιψιός του μεγάλου καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και μεγάλου συγγραφέα αείμνηστου Παναγιώτη Τρεμπέλα.

Διάδοχος του αγωνιστή ανυποχώρητου και αγιασμένου προκατόχου του αειμνήστου Σεβαστιανού Οικονομίδη του ασυμβίβαστου στα εθνικά θέματα και για τα βορειοηπειρωτικά δικαιώματα και για τα μειονοτικά άλυτα και δίκαια των ομογενών αδελφών μας.

Η σθεναρά απόφασή του, να μην παραστεί στις εκδηλώσεις  Δοξολογίας , αποκαλυπτηρίων, εγκαινίων, παρελάσεις της Εθνικής Εορτής της Κόνιτσας  την Κυριακή 24 – 2 με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου αναδεικνύει τον σεβάσμιο Ιεράρχη Ανδρέα σε άνδρα πατριώτη, σε κληρικό με αξιοπρέπεια και Ορθόδοξη φωνή και παρουσία.

Αποδεικνύει ακόμη ότι και στην σημερινή μας εποχή υπάρχουν έστω και λίγοι, που αποτελούν την προζύμη για τους νεώτερους κληρικούς.  Μπράβο Σας αξιαγάπητε και πολυσέβαστε Άγιε Κονίτσης κ. Ανδρέα, για τις θέσεις και τις ορθόδοξες και εθνικές σας απόψεις.

Συγκίνηση νιώσαμε τέλος στην αναμενόμενη Ορθόδοξη στάση του επίσης Σεβάσμιου Ιεράρχη της ακριτικής και ιστορικής Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Ιορδανίας κ. Θεόκλητο Πασσαλή υπερασπίζοντας με σθένος τον αγωνιστή Ιερέα πρώην Στρατιωτικό και άμισθο για τις εύλογες παρατηρήσεις του, στον Συριζαίο Βουλευτή Φλωρίνης, για το επίμαχο θέμα της Μακεδονίας .

Ο ταπεινός και αγωνιστής Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος αποτελεί μια ωραία συνέχεια του Πνευματικού Πατέρα και προκάτοχος του αγίου στην στενή και ευρύτερη έννοια μακαριστού, αγωνιστή και πολυταλαντούχου, ανεπανάληπτου στην προσφορά και το έργο Μητροπολίτη Αυγουστίνου Καντιώτη Πάριου.

Οι θέσεις και οι στάσεις αυτές κομήτες  στο ουράνιο στερέωμα, μας δίνουν την δύναμη να αγωνιζόμαστε και εμείς  οι νεώτεροι τον αγώνα της πίστης και της πατρίδας μας.

Επί 31 και πλέον χρόνια που υπηρετώ την Εκκλησία και την παιδεία στον ευαίσθητο χώρο του Παν/ου Αιγαίου Ρόδου σαν κληρικός και εκπαιδευτικός  στο εκεί ναύδριο της Αγίας Ειρήνης και των Τριών Ιεραρχών με παρρησία χωρίς φόβο και πάθος ομολογώ ότι  σπάνια βρίσκομε στη ζωή μας πνευματικά αναστήματα σαν τους προαναφερθέντες Αγίους  Αρχιερείς.

Με εκτίμηση και σεβασμό 

Πρωτοπρεσβύτερος Κυριάκος Μανέττας

Κληρικός – Εκπαιδευτικός Εφημέριος Αγίας Ειρήνης και Τριών Ιεραρχών Πανεπιστημίου  Αιγαίου Ρόδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here