Πόσο πιστεύουν στην ύπαρξη του Θεού οι Ευρωπαίοι;
Περισσότερο πεπεισμένοι για την ύπαρξη ενός χριστιανικού Θεού είναι οι κάτοικοι της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης σε σχέση με εκείνους της δυτικής, όπως δείχνει έρευνα του αμερικανικού Pew Research Center. Την έρευνα φέρνει στη δημοσιότητα το δίκτυο Euronews, το οποίο τονίζει ότι στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι κάτοικοι της Αρμενίας και της Γεωργίας, οι οποίοι πιστεύουν στον Θεό με απόλυτη βεβαιότητα – 79% και 77% είναι τα αντίστοιχα ποσοστά.

Αντίθετα, πιο… άπιστες χώρες είναι η Γαλλία (11%), η Ελβετία (11%) και η Γερμανία (10%). Στη δυτική Ευρώπη μόνο στην Πορτογαλία υπάρχει υψηλό ποσοστό βεβαιότητας για την ύπαρξη του Θεού (44%).

Στην Ελλάδα το 59% των ενηλίκων πιστεύει ότι υπάρχει Θεός, ενώ πάνω από τους μισούς δηλώνουν ότι η θρησκεία έχει πολύ σημαντική θέση στη ζωή τους. Υψηλά ποσοστά καταγράφονται επίσης στη Ρουμανία (64%) και στην Κροατία (57%). Η θρησκεία είναι σημαντική για τη ζωή των Βόσνιων, των Αρμενίων, των Γεωργιανών και των Ρουμάνων, ενώ αντίθετα μόλις ένας στους δέκα δηλώνει το ίδιο σε Γαλλία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά πολιτών που δηλώνουν ανοιχτά ότι δεν πιστεύουν στον Θεό είναι η Τσεχική Δημοκρατία (66%), η Σουηδία (60%), το Βέλγιο (54%) και η Ολλανδία (53%).

  • (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here