11 Χριστιανοί σκοτώνονται κάθε μέρα μαρτυρώντας για την πίστη τους

Τεράστιες διαστάσεις παίρνουν οι διωγμοί των Χριστιανών σε όλον τον κόσμο σύμφωνα με τα συγκλονιστικά στοιχεία που φέρνουν στη δημοσιότητα οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δείχνουν ότι τουλάχιστον 11 χριστιανοί μαρτυρούν για την πίστη τους κάθε μέρα.

Ο συγκλονιστικά υψηλός αριθμός των νεκρών συγκεντρώνεται μόνο στις 50 χώρες που κατατάσσονται ψηλά στη φετινή λίστα παγκόσμιας παρακολούθησης και καταδεικνύει το απολύτως ανησυχητικό φαινόμενο των θρησκευτικών διώξεων που εξακολουθεί να μαστίζει τον πλανήτη.

«Σήμερα, στον 21ο αιώνα, οι διωγμοί εναντίον των χριστιανών πιστών σημειώνουν ρεκόρ στη σύγχρονη ιστορία θυμίζοντας πολύ τις διώξεις που διαβάζουμε στα βιβλία των θρησκευτικών και της Ιστορίας», σημειώνει υπεύθυνος διεθνούς παρατηρητηρίου.

Αυτή τη στιγμή οι πέντε πιο επικίνδυνες χώρες για να ζουν χριστιανοί είναι:
Η Βόρεια Κορέα
Το Αφγανιστάν
Η Σομαλία
Η Λιβύη
και το Πακιστάν

Στη Βόρεια Κορέα, οι πιστοί εξαναγκάζονται να εκκλησιάζονται κρυφά σε υπόγειους ναούς, η ανακάλυψη των οποίων μπορεί να οδηγήσει σε δίωξη, σύλληψη ακόμη και σε εκτέλεση. Την ίδια ώρα, στο Αφγανιστάν, ο Χριστιανισμός είναι εντελώς απαγορευμένος, με το σύνταγμα της χώρας να ισχυρίζεται ότι το Ισλάμ είναι η μόνη επίσημη θρησκεία.

Η οργάνωση Open Doors σημειώνει ότι «πίστη εκτός Ισλάμ στη χώρα ισοδυναμεί με προδοσία οικογένειας, φυλής και χώρας και τιμωρία τον θάνατο.»

Πηγή : Press

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here