Τουρκική άσκηση κοντά στο Καστελόριζο την ημέρα των εκλογών στην Ελλάδα

Λήγει σε δύο ημέρες και τυπικά η άσκηση «Θαλασσόλυκος 2019» των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία διεξήχθη με διάφορα σενάρια σε Μεσόγειο, Αιγαίο και Μαύρη Θάλασσα.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Τουρκίας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες τόσο από την επιθεώρηση που έκανε ο ναύαρχος Αντνάν Οζμπάλ, αλλά και από διάφορες φάσεις της άσκησης. Έμφαση δόθηκε στις φωτογραφίες από τις αποβάσεις.

Σήμερα, σύμφωνα με το news.gr, η άσκηση επί της ουσίας έχει λήξει και τα πλοία που συμμετείχαν σε αυτήν επισκέπτονται λιμάνια της γειτονικής χώρας και των κατεχομένων της Κύπρου.
Επίσης, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από μια άσκηση ρίψης αλεξιπτωτιστών.

Παράλληλα, όμως, η Άγκυρα διατηρεί την ένταση στο Αιγαίο, καθώς με την παράνομη NAVTEX 0635/19 δεσμεύει περιοχή στην καρδιά του Αιγαίου, μια ανάσα από τα Ψαρά και τη Σκύρο, αλλά σε διεθνή ύδατα, για άσκηση με τη χρήση όπλων για τις 27-30 Μαΐου, 17-20 Ιουνίου και 24-27 Ιουνίου.

Την ημέρα των εκλογών στην Ελλάδα, η Τουρκία με τη NAVTEX 0639/19 θα διεξάγει άσκηση με την χρήση όπλων και πυρών δυτικά του Καστελόριζου. Μέρος της περιοχής που έχει δεσμεύσει εμπίπτει σε ελληνική δικαιοδοσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here